Наставникът на дублиращия тим на ЦСКА - Стамен Белчев коментира

...
Наставникът на дублиращия тим на ЦСКА - Стамен Белчев коментира
Коментари Харесай

Стамен Белчев: ЦСКА II трябва да създава победители

Наставникът на дублиращия отбор на ЦСКА - Стамен Белчев разяснява обстановката в тима, както и бъдещите цели. " Червените " са в доста мощна серия от седем следващи победи в Югозападната Трета лига, като се намират на втора позиция във краткотрайното класиране, а в събота им следва посещение на водача Миньор (Перник).

Ето какво съобщи Белчев пред " Тема спорт ".

Г-н Белчев, дублиращият тим на ЦСКА подреди 7 следващи победи в Трета лига. Кой е най-важният фактор за сполучливата серия?

- Най-важното е постоянството и трудът, който влагат момчетата по време на подготвителния развой и това, че към този момент много време работим и те знаят какви са условията към тях, къде би трябвало да се усъвършенстват и за благополучие демонстрират положителни неща досега.

Можете ли да сравните ситуацията в този момент с тази отпреди година, когато дублиращият отбор беше образуван?

- Разликата е извънредно огромна. Почти всички момчета означиха развиване в този интервал, което е артикул от влагането им в подготвителния развой, дисциплината и организацията в тима. И всичко това рано или късно

няма по какъв начин да не

даде резултат

Това им обяснявах през цялото време и се веселя, че към този момент се случва с цел да го видят на процедура.

Нараства ли и самочувствието в тима с всяка последваща победа?

- Разбира се, всяка една победа дава самочувствие и всеки един резултат за ЦСКА е значим, тъй като провокира отзив, без значение дали е неприятен, или добър. Затова и във всеки дуел се опитваме да влезем оптимално готови и считам, че най-големият ни плюс е дисциплината, която демонстрираме в тренировките и мачовете. Тя ни отличава.

В предходните си изявленията натъртвахте, че главната цел пред ЦСКА II не са резултатите, само че сигурно, когато носиш алената фланелка, постоянно задачата ти би трябвало да е да побеждаваш...

- Да, несъмнено. Целта при нас преди всичко е да обучим и подготвим футболисти за първия тим, доколкото е допустимо, само че и настрана от това да изградим нрав на спечелили у тях. А с цел да го създадем, би трябвало да минаваме през положителни резултати, няма по какъв начин да е другояче. Не можем да сътворяваме футболисти за първия тим на ЦСКА, в случай че те не са привикнали да побеждават и това не е вродено в тях. Само спортно-техническото развиване не е задоволително.

В събота следва посещение на водача Миньор Перник. Какви са упованията ви за тази среща?

- Очаквам и се надявам да стане много добър за стандартите на Трета лига мач. Миньор Перник е мощен тим, с първокласен треньор, неслучайно са любимец за влизане в професионалния футбол. От своя тим чакам да покажем най-хубавото, на което сме способни, тъй като тези дуели с водачите са най-хубавите за нас. Ние сме в позицията, че нямаме какво да губим, тъй като резултатите не са ни първи приоритет, тъй че излизаме спокойни и уверени и още един път да покажем на процедура това, което работим по време на подготвителния развой.

Феновете живо се интересуват от развиването на Марк-Емилио Папазов, Илиан Антонов и Георги Чорбаджийски, които към този момент имат зад тила си и мачове за първия тим. Те постоянно са забъркани в попаденията на вашия отбор...

Има още какво да се желае. Да, създали са крачка напред в развиването си, това е видно, само че занапред и

на тримата им

следва още

доста работа

Надяваме се с времето да покажат още по-голямо израстване и да бъдат потребни към този момент и за първия тим, освен за нас. Те са ни много потребни и с качествата, и с опита си, само че съм сигурен, че могат и доста, доста повече от това, което демонстрират все още. В България ни се желае незабавно, когато един млад футболист вкара гол или даде асистенция, да е подготвен за титуляр в първия тим, само че това не е по този начин. Пътят на развиването и образованието е дълъг, само че в случай че тези момчета са задоволително непрекъснати, е въпрос на време да им се случат доста хубави неща.

Може ли вашият тим да огледа към влизане във Втора лига на идващ стадий от развиването си?

- Вижте, може и да се потърси път към Втора лига, само че с тези млади момчета там ще ни е извънредно мъчно. Ще са ни нужни най-малко трима-четирима по-опитни футболисти, с цел да може и останалите да се приобщят към по-високото равнище.

Обсъждана ли е сходна концепция с управлението?

- Не, към този момент гледаме да развием актуалните млади футболисти, а с времето ще приказваме и на тази тематика.

Следите ли протичащото се в школата на ЦСКА и притегляте ли в дублиращия тим играчи от отборите до 17 или даже до 15 години?

- При нас има няколко футболисти, родени 2007 година,

имаме и двама

набор 2008

Това се прави непрекъснато. Когато забележим капацитет в по-младите футболисти им даваме късмет да се развиват на по-високо равнище.

Разговаряте ли постоянно с Нестор Ел Маестро и каква е разликата в връзката ви с него, по отношение на тази с предходния треньор на първия отбор Саша Илич?

- И със Саша Илич се разбирахме прелестно, в този момент и с Нестор имаме отлична връзка. Постоянно сме в контакт, непрекъснато в случай че има нещо, го разясняваме. Интересува се от хората, които са при нас. А за тези млади момчета няма по-голям тласък от това да видят, че треньорите на първия тим се интересуват от тях. Така че до момента всичко е отлично в връзката сред нас. Срещаме се и в Панчарево, отвън базата. Абсолютно непрекъснато сме в контакт и с Нестор, и с щаба му.
 Стамен Белчев: Ел Маестро ще продължи с положителните резултати и му искам шанс
Стамен Белчев: Ел Маестро ще продължи с положителните резултати и му искам шанс

" Искам да се обиграват младите момчета и колкото се може по-рано да се допрян до мъжкия футбол "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР