Наставникът на Ботев Пловдив – Азрудин Валентич, говори по много

...
Наставникът на Ботев Пловдив – Азрудин Валентич, говори по много
Коментари Харесай

Валентич: Българският футбол има нужда от Левски

Наставникът на Ботев Пловдив – Азрудин Валентич, приказва по доста тематики пред медиите след загубата на неговия отбор с 0:2 на „ Герена “ от Левски. Босненският експерт показа, че съгласно него съдиите в България би трябвало да вдигнат равнището си, с цел да може и българският футбол да се усъвършенства.

„ Ние имахме неприятни интервали през първата част. Не съм удовлетворен, че им дадохме доста благоприятни условия, поеха самодейността и влизаха елементарно в наказателното поле. Трябваше да убием тяхната преса. През втората част пресирахме по-добре, като цяло и се представихме по-добре. През последните 10 минути те убиваха играта, да, това е част от играта и аз го почитам. Мисля, че заслужавахме по-добър резултат от срещата. Те са в добър миг от сезона си. Българският футбол има потребност от Левски, това е значим клуб “, стартира Валентич.

„ Аз желая да изградим тим по мой обичай. Не може да вземем едновременно шестима нови. Нашата концепция е да взимаме на всеки шест месеца по двама нови. Левски през зимата взеха шестима нови и ги пуснаха незабавно в игра, не желая нещата да станат по този метод “, продължи босненецът.

„ Имаме потребност от повече играчи с темперамент. Имаме доста млади играчи, футболисти, които да носят отговорност. Аз не мога да разясня други играчи, изключително когато имат контракт. В момента Кръстев е състезател на Левски. Той е добър футболист, несъмнено, правя оценка го. Видяхте по какъв начин разпределя топката наляво и надясно “.

„ Ранните голове оказаха съществено въздействие, споделих на момчетата, че това не е Пари Сен Жермен въпреки всичко. Знам, че е значимо да започнеш добре,дори като футболист го знаех. Не мога да кажа дали това беше дузпа, тъй като не видях. Българският футбол ще премине на последващо равнище, когато се играе по европейски и реферите също вдигнат равнището си “, приключи той.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР