Наставникът на Берое Александър Томаш беше много щастлив след победата

...
Наставникът на Берое Александър Томаш беше много щастлив след победата
Коментари Харесай

Томаш отсече: Берое е най-разпознаваемият отбор у нас

Наставникът на Берое Александър Томаш беше доста благополучен след успеха 2:1 над ЦСКА в 11-ия кръг на efbet Лига. Той засипа своите играчи със суперлативи, като разгласи, че те имат шампионски качества и само от тях зависи да ги демонстрират всеки мач.

В Стара Загора беройци прекъснаха дългогодишна серия без победа над „ червените”, като това се случи посредством попаденията на Ибрахима Конте и Рубен Бригидо. Али Соу понижи за ЦСКА в самия край, само че отборът на Гриша Ганчев нямаше сили за повече

„ Наложихме се с доста предпочитание, с доста себераздаване, с експанзия и футболни достолепия. Искам да благодаря на футболистите, тъй като това, което им приказвам, към този момент 2 години и няколко месеца. Те най-сетне съумяха да опознаят себе си и да покажат това, което вършат в тренировките, и в хода на мача”, сподели Томаш пред DIEMA SPORT. „ Искам да поздравя и Стара Загора, тъй като Берое е на Стара Загора. Искам да радваме тези почитатели. Като цяло поздравленията през днешния ден за играчите.”

„ Като предпочитание и себераздаване бях удовлетворен, като футбол имали сме и по-добри мачове. В същото време би трябвало да признаем, че изгубихме част от тези мачове, в които играхме по-добре.”

„ Трябва ни нрав. Ако тези играчи ги пренесем в този момент в една от трите съблекални от топ 3, те са първенци. ЦСКА не е бил побеждаван тук 29-30 години. Победихме ЦСКА, само че не сме създали нещо кой знае какво. Сега би трябвало да победим Царско село, Арда… Когато човек е съсредоточен, може да излезе и да направи такива мачове. Кога обаче се крие и не е фокусиран – няма по какъв начин. Така е организиран индивидът. За следващ път се увещавам, че нашият тим под напън се изправя. Това демонстрира, че имаме качества, които да развием и да ги демонстрираме във всеки един мач.”

„ Всяка една загуба тежи, само че когато под формата на страстите незабавно след мач се четат описания – да вземем за пример мача против Локомотив Пловдив, които с 4 изстрела ни вкараха 4 гола - по какъв начин сме били разбити… Малко хора могат да четат статистика. Вижда се положителната игра, само че от време на време ни бяга резултатът. Ние сме най-разпознаваемият тим. В България всички доста схващат от политика, красиви дами и футбол. Мъжете обаче доста елементарно бягат от красивите дами. Останалото вие си го отговорете.”

„ Много имам вяра на екипа си и на тези момчета в съблекалнята. Те го демонстрираха през днешния ден. Когато пристигна тежкият миг – в живота постоянно има такива, без значение дали в спорта или персонален проект – човек би трябвало да е положителен, да го желае да излезе, да се труди. Тогава няма метод да не го реализира. Аз нямам терзания за моята работа. Обичам я както обичам фамилията и приятелите си. Знам, че хубавите неща ще се случат – дали през днешния ден, дали утре… Аз оставам положителен.”

„ Всеки един в тази съблекалня е значим. Имаме 20 неповторими мъже в нея”, добави Томаш.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР