Наставникът на Барселона, Шави Ернандес, сподели, че увереността в играта

...
Наставникът на Барселона, Шави Ернандес, сподели, че увереността в играта
Коментари Харесай

Шави посочи защо Барса се мъчи

Наставникът на Барселона, Шави Ернандес, показа, че увереността в играта на отбора към момента куца и това пречи за постигането на по-добри игри и отбелязването на повече попадения. Каталунците гостуват на Виляреал този уикенд, като експертът чака комплициран мач.

"Важно е да спечелим на терена на този сложен противник, който също така ни е и пряк съперник. Виляреал ще се бори за място в ШЛ. При нас ситуацията пък е сериозно и би трябвало да взимаме всеки дуел. Това е задачата пред нас ".

"Като цяло съм удовлетворен от раздаването на момчетата в миналите две срещи. Защитавахме се добре и пресирахме противника при загуба на топката. Спечелихме доста единоборства и това демонстрира, че играчите са подготвени да се жерват в името на тима. Трябва да сме по-смели в нахлуване. При някои обстановки търсехме развиване на офанзивата по крилата, вместо да действаме през центъра. Това се получава, тъй като имаме доста млади футболисти. За тях това е обикновено - да търсят пасове, а не да се пробват да приключват сами ".

"Липсва ни кураж в играта. Стигаме до последния пас и там стопираме. Когато аз бях на 18 години, правех същото. Ето по тази причина са треньорите. И при Пеп не беше елементарно първоначално. Трудно е, само че аз съм оптимист и считам, че нещата ще се получат. Момчетата би трябвало да бъдат смели. Ако не опиташ, няма по какъв начин да вкараш гол. Няма ужасно да загубиш топката - ще си я върнем ", приключи експертът.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР