Наставникът на „Левски“ Станимир Стоилов, сподели, че най-важното за него

...
Наставникът на „Левски“ Станимир Стоилов, сподели, че най-важното за него
Коментари Харесай

Стоилов: Искам горда игра и левскарски футбол

Наставникът на „Левски“ Станимир Стоилов, показа, че най-важното за него е постигането на успеха против „ЦСКА-София“ в утрешния мач.

„Самите точки не са най-важното сега. Искрицата в сърцата на „сините“ последователи може да остане запалена единствено с победи. „Левски“ към този момент сподели сериозен прогрес против междинната класа отбори, само че в този момент желая да видя усъвършенстване и в мачовете с „ЦСКА-София“ и „Лудогорец“. Надявам се всички играчи да са здрави. За момента нямам кадрови проблеми. През есента не изпитвахме боязън или почит от съперника. Надявам се, че и в този момент ще е по този начин. „Левски“ би трябвало да играе левскарски футбол. Не бях удовлетворен от последния мач и желая да подобрим това. В тези мачове няма любимци, само че е значимо за нас да забележим до каква степен сме стигнали. Надявам се моите играчи да оставят и сърце, с цел да зарадваме хората с добра игра и победа. Интересува ме единствено при нас да сме стимулирани и да демонстрираме положителни игри напрегнат. В „Левски“ няма по какъв начин да се играе без напрежение. Интересува ме единствено триумфа на следващия ден. Не мислим за класиране. Винаги е хубаво да биеш „ЦСКА-София“, тъй като за нас сега точките не са чак толкоз значими. Играта и успеха сами по себе си са значими “, разяснява Стоилов.

„ Имам състав в главата си. Не се знае кой по кое време ще би трябвало да оказва помощ, тъй че всички 18 играчи би трябвало да са готови“.

„Мисля, че националният стадион би трябвало да е в положително положение. Отоплението също ще работи. Условията би трябвало да са идеални, с цел да може и двата отбора да покажат най-хубавото от себе си. Забелязвам, че „ЦСКА-София“ демонстрира доста убеденост и по този начин завоюваха рутинно предходния мач против нас. Нямаме боязън и почит от тях обаче, единствено обикновено спортно-техническо уважение“.

„Не желая да разясня съдиите. Нормално е най-големият мач в България да се свири от рефер №1. Нашите последователи ще поддържат играчите, нямам подозрения в това. По-важното е да накарам играчите да оставят всичко поради тези хора и да ги зарадват“.

„Човешките ни връзки със Стойчо Младенов няма да се трансформират. Утре излизаме като противници и се борим единствено и само за успеха. Отношенията ни няма да се трансформират, без значение какво се случи. Време е да обърнем наклонността в тези дербита. Нормално е, откакто тръгваме от кота нула, да имаме терзания, само че се надявам, че резултатът ще е в наша полза“.

„Има още доста кръгове в борбата за купата, само че тя не ме интересува, защото не участваме в тази борба. Съжалявам за това. До момента успяхме да извървим добър път, побеждавайки отборите от трето място надолу. Сега следва да се противопоставяме и против топ 2. Постигнахме напредък, само че в този момент би трябвало да качим още нивото“, продължи Стоилов.

„Искаме да държим искрата, с цел да може хората да идват на мачовете на „Георги Аспарухов“. Това става единствено и само с победи. Въпреки всички компликации игрово съумяваме да реализираме прогрес и играчите би трябвало да продължат тази наклонност и утре“, приключи експертът.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР