Наставникът Ернесто Валверде се опитва да подготви тима на Барселона

...
Наставникът Ернесто Валверде се опитва да подготви тима на Барселона
Коментари Харесай

Вече си научихме урока срещу Леганес, увери треньорът на Барса

Наставникът Ернесто Валверде се пробва да приготви отбора на Барселона за здрава борба против Райо Валекано. В събота първенците гостуват на предпоследния в класирането на Ла Лига, откакто преди този момент записаха поредност от мощни резултати. Евентуалното подценяване е главното нещо, което тормози треньора.

“Срещу Райо може да ни се случи това, което към този момент изпитахме против Леганес”, съобщи Валверде, визирайки провалянето на “лос кулес” от въпросния противник по-рано през акцията.

“Трите точки са идентични на всички места - било за триумф над Севиля или Реал, било за подобен на “Вайекас”, добави треньорът

Лионел Меси се включва в тренировките, само че експертът изясни, че към момента е рано, с цел да се приказва за завръщането му в игра. Лео лекува строшаване на ръката, а някои се надяват да го видят в дуела с Интер в Шампионската лига идния вторник. “Той се причислява към заниманията, с цел да поддържа форма. Но ще изчакаме, въпреки всичко са минали едвам две седмици. Притеснявам се поради контузията му. Искаме той да се възвърне изцяло и хубавото е, че към този момент всичко върви добре за него”, изясни Валверде.

Valverde: " Rayo are an attacking team who try to pressure you up the field and have skilful players " #RayoBarça pic.twitter.com/gS5O0JgpHo
— FC Barcelona (@FCBarcelona) November 2, 2018
Наставникът удостовери, че клубът следи пазара за нов нападател и то освен поради възрастта на Луис Суарес, а по принцип. Привличането на бранител също е приоритет. Валверде чака от Усман Дембеле да продължи развиването си и не разяснява възможна разлъка с него.

Заради нови попълнения като французина все по-малко юноши на Барса получават късмет да се наложат. “Да, момчетата от школата заслужават повече участия, само че за тях не е елементарно да се борят за място в отбора в конкуренцията на такива футболисти. А нашата цел са успехите и по тази причина борбата за местата в състава е доста голяма”, изясни Валверде.

Той въпреки всичко отличи младия Карлес Аленя, който се радва на повече шансове за игра и изясни, че това е сигнал към останалите гении.

Наставникът обърна особено внимание и на Артуро Видал, който към този момент на няколко пъти се оплака, че е твърда запаса: “В последно време Артуро сподели, че навлиза в отлична форма. В гените му е непрекъснато да се бори.” Примера дивисион 11 кръг, събота 3 ноември  Райо Валекано 21:45предстои  Барселона
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР