Настъпват все по-студени дни и сега е особено важно да

...
Настъпват все по-студени дни и сега е особено важно да
Коментари Харесай

Топлата напитка, с която да преборим всички вируси

Настъпват все по-студени дни и в този момент е изключително значимо да повишим имунитета си. Чудесен асистент за това е куркумата, поучават лекари и диетолози.
Лекарите поучават през зимата да се пие чай от куркума, по опция – всеки ден. Тази фалшификация усилва защитните функционалности на тялото, които могат да бъдат отслабени в допълнение от хронични болести. Тази напитка би била изключително потребна за възрастните хора, които са изложени на по-голям риск от заразяване със сезонните грипни варианти и COVID-19.
Куркумата работи като натурален имуностимулатор. През студения сезон това е прелестен и натурален метод да се предпазим от инфекции. Освен за изработката на чай, куркумата може да се прибавя към всевъзможни ястия. Освен това тази фалшификация е чудесна и за подготвяне на сладкиши. Куркумата може да се откри и под формата на капсули в аптеките. Така може да се приема от хора с алергична астма и бронхит.
Медицинската процедура е посочила, че чаят с куркума е отличен при възпаления, чернодробни болести, подкрепя перисталтиката и облекчава респираторните болести.
В чаена чаша мляко (можете да употребявате бадемово, кокосово или овесено мляко), прибавете 1 чаена лъжичка мед и същото количество куркума. Разбъркайте добре и го изпийте топло.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР