Настъплението на Русия в Украйна става все по-трудно, плановете за

...
Настъплението на Русия в Украйна става все по-трудно, плановете за
Коментари Харесай

Резников: Моментът е решаващ за контраофанзивата на Украйна

Настъплението на Русия в Украйна става все по-трудно, проектите за завладяване на Донецка и Луганска област се провалят, а колосалните загуби понижават капацитета на съветската войска . В същото време, Украйна има опция да се приготви за контранастъпление.

Това съобщи министърът на защитата на Украйна Олексий Резников в изявление за литовската осведомителна организация ELTA, представено от " Укринформ ".

" Руснаците употребяват " пълзящата " офанзивна тактичност покрай Бахмут повече от половин година, претърпявайки големи загуби. Това значи, че в случай че не бяха тези загуби, те можеха да употребяват цялостния си капацитет против нас друга отбранителна линия или другаде по фронта. Сега всеки ден им нанасяме големи загуби,на процедура ги държим в менгеме. Мечтите и проектите на Кремъл да доближи границите на Донецка и Луганска област допустимо най-бързо се срутват ", сподели Резников, оправдавайки обстоятелството, че украинските въоръжени сили не престават да пазят Бахмут.

Според него фактът, че руснаците не съумяват да реализират триумф до неведнъж обявяваните дати за плануваното нахлуване, " значи, че те губят психически и там губят освен жива мощ, само че и техника и муниции ".

Резников сподели, че в този момент моментът е решителен за Украйна, защото тя се приготвя за контранастъпление.
 Украйна отхвърля проектите за контраофанзивата ѝ да са изтекли в интернет
Украйна отхвърля проектите за контраофанзивата ѝ да са изтекли в интернет

Въпросните секретни документи били подправени

Припомняме, че в последната седмица в интернет изтекоха секретни документи, които разкриват тайните проекти на Съединените щати и НАТО за подсилване на украинските сили, с цел да стартират контранастъпление против Русия. Тогава Украйна отхвърли публикацията на " Ню Йорк Таймс ". 

Михайло Подоляк, консултант на украинския президент Володимир Зеленски, назова въпросните документи " подправени ".

" След разпадането на Съюз на съветските социалистически републики съветското разузнаване е деградирало до степен, че единственият метод да се изкупи след " Солсбъри " *, " 3-дневните проекти " и така нататък е фотошопът и подправените приключвания в интернет пространството. Москва е нетърпелива да попречи на контранастъплението, само че скоро ще види същинските проекти на място ", написа той в Туитър.

Впоследствие от президентската канцелария на Украйна обаче оповестиха, че военното командване на страната е разискало ограничения за попречване на приключване на информация по отношение на придвижванията и проектите на нейните сили.

Според публикацията на " Ню Йорк Таймс " документите, популяризирани в Туитър и " Телеграм " , съдържат информация за доставки на оръжие, военните сили , в това число загуби за двете страни и други детайлности.
 Кремъл отхвърля да има общо с изтеклите секретни документи на Пентагона
Кремъл отхвърля да има общо с изтеклите секретни документи на Пентагона

Според Дмитрий Песков има наклонност постоянно да се упреква за всичко Русия

Москва в понеделник отхвърли изказванията, че може да стои зад приключването на документи от разузнаването на Съединени американски щати за редица страни, в това число Украйна. От Кремъл оповестиха, че има обща наклонност постоянно да се упреква Русия за всичко. 
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР