Настъпи празничното време, семейните събирания и прекарването на повече време

...
Настъпи празничното време, семейните събирания и прекарването на повече време
Коментари Харесай

Как да почистите най-добре дома си по ПРАЗНИЦИТЕ

Настъпи празничното време, фамилните събирания и прекарването на повече време у дома с обичаните хора. Но това значи, че ще би трябвало да се грижим и повече за дома си изключително в случай че чакаме посетители. Ето няколко неща, които ви съветваме да приложите в хигиеничните си привички, с цел да създадете комфортен и чист дом освен за пред гостите, само че и с цел да се чувствате самите вие добре и удобно.

Постарайте се да е чисто за гостите

Чистотата основава доста положително впечателние у близките, а хаосът от своя страна също си построява мнение у тях, само че то не би ни се харесало. Добре е да сме представителни и да се постараем, в случай че ще чакаме посетители по празниците. Отделете задоволително време да почистите най-малко пространствата, в които ще посрещате своите родственици или другари. И не забравяйте за банята.

Създайте си коледна атмосфера, като украсите елхата

Особено в случай че имате естествена елха, няма по какъв начин да не почиствате всекидневно падналите клончета или дребни боклуци. Ако желаете да имате елха и да ви е уютно, би трябвало и след украсяването и слагането й да продължите да се грижите за положителния външен тип.

Определете си място, на което ще държите подаръците

Ако отделите малко кътче към елхата за дарове, атмосферата ще стане още по-празнична и приятна. Но би трябвало да подредите добре и да извършите пространство, с цел да не се получи един хаос, който въобще да не е прелестен за непознатите очи. Ако пък желаете те да останат скрити до последно, би трябвало да разграничите скрито място, което още веднъж да освободите за тях.

Ако ще опаковате у дома, разчистете територията за тази активност

За да наредите всички дарове към вас и нужните материали, ви е належащо обстойно място, на което да се разположите. Ако желаете да работите умерено и атмосферата да е уютна, изберете си част от къщата, разчистете я от другите предмети и си създайте една дребна работилничка.

Освежете декора си

Ако към този момент сте създали своята празнична декорация, при почистването на дома не трябва да забравяте и нея. Тя също събира прахуляк и е добре да освежавате гирляндите, венците и сувенирите най-малко един път на няколко дни. Не се изискват никакви старания и задачата е бърза, тъй че е целесъобразно даже да отделяте по няколко минути на ден за задачата.

Помислете къде ще съхранявате украсата след празниците

Това може би е огромен проблем за хората, които са затрупани с движимости у дома. Въпросът не се свежда единствено до това да анрпавим украсата, а и за съхранението й по-късно. Отделете си място в килера, спалнята, дрешника или където прецените и се съобразявайте с покупките по този начин, че те след това да могат да се съберат в пригоденото за тях пространство.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР