Настаняват за лечение в психиатрична болница във Варна мъжа, направил

...
Настаняват за лечение в психиатрична болница във Варна мъжа, направил
Коментари Харесай

Бащата, опитал да убийе 7-годишния си син, отива в психиатрия за лечение

Настаняват за лекуване в психиатрична болница във Варна мъжа, направил опит да убие 7-годишното си дете. Това излиза наяве от решението на Варненския областен съд. Магистратите почетоха настояването на прокуратуратамъжът да бъде настанен за лекуване за период от 30 дни в психиатричната болница в Ловеч, оповестява Агенция " Фокус ".
42-годишният Борислав е упрекнат в опит за ликвидиране на 7-годишния си наследник. Инцидентът стана на 23 октомври. Тогава в дома си Борислав намушка детето си, а себе си самонарани с ножа. На место управляващите откриха, че мъжът е в несъответстващо положение. Той е бил на метадоново лекуване.
След случая, татко и наследник бяха настанени в две варненски лечебни заведения за лекуване. На 30 октомври тази година потърпевшото дете е изписано от болничното заведение в положително общо положение. Баща му е бил опериран на 24 октомври, след което е бил настанен в психиатричната клиника във Варна за продължение на лекуването му.
Освидетелстването на Борислав посочило, че в резултат на използването на опиати той е с психологични и поведенчески разстройства, а преди да извърши закононарушението е бил включен в метадонова стратегия за лекуване на зависимостта му към опиатите.
Окръжната прокуратура във Варна е поискала настаняването на обвинения в Специализираната психиатрична болница в Ловеч за период от 30 дни, през които той да бъде проучен и с конкретизирана диагноза, защото заключенията на двама психиатри за положението му се разминават.
42-годишният мъж също е изискал да бъде лекуван. Определението на Варненския областен съд, с което е почетено настояването на прокуратурата, предстои на обжалване пред Апелативния съд.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР