Насрочената дата за раздялата между Великобритания и Европейския съюз (ЕС)

...
Насрочената дата за раздялата между Великобритания и Европейския съюз (ЕС)
Коментари Харесай

През 2020 Великобритания ще разбере що за беля е Брекзит

Насрочената дата за раздялата сред Англия и Европейския съюз (ЕС) през март идната година няма да донесе основни промени за Кралството. Преходният интервал след Брекзит ще продължи до края на 2020 година, допустимо е той да бъде и продължен.

Именно по време на него Англия би трябвало да откри решението на значимите въпроси след отдръпването си от блока.

Това сподели Юлиян Войнов, икономист, в предаването „ Клуб Investor “ по bloombergtv. При всички случаи икономическото развиване на Англия след Брекзит няма да бъде такова, каквото щеше да е, в случай че Кралството беше останало част от Европейски Съюз, уточни Войнов.

Той разяснява множеството калкулации на разнообразни източници, които към този момент демонстрираха, че предстоят спадове за английската стопанска система, още повече, че и държавното управление там също удостовери упованията.

„ 700 паунда е най-оптимистичната годишна загуба след Брекзит на всеки английски жител, допустимо е тази сума да бъде увеличена и до 2 хиляди паунда. Минималното намаляване на Брутният вътрешен продукт на Кралството ще възлиза на 1,9% по отношение на актуалната обстановка, като част от анализаторите показват вероятен спад даже от 5,5% “.

Правата на жителите във Англия и Европейски Съюз, вноската на Кралството във връзка с бюджета на Общността и избягването на граница сред Северна Ирландия и Република Ирландия Войнов дефинира като стълбовете на актуалното съглашение сред английския министър председател Тереза Мей и Брюксел. В тази декларация обаче решението на казуса с границата сред двете Ирландии беше анулирано, означи той.

„ Все отново би трябвало да се има поради, че договарянията сред Кралството и Европейски Съюз към този момент лишиха 2 години. Това прави вероятността да се откри решение на въпроса за двете Ирландии минимална, защото, в случай че имаше вид, то той към този момент щеше да е прибавен “.

Войнов уточни още, че в случай че до края на преходния интервал не бъдат изчистени всички въпроси, то той може да бъде продължен с несигурно време. Според икономиста значимо за Англия е какво ще се случи по-късно, защото по време на директния интервал тя ще продължи да бъде третирана като член на Европейски Съюз с единствената разлика, че ще изгуби правото си на глас в Брюксел.

„ Кралството би трябвало да извърши поетите към този момент задължения към Брюксел и бюджета на Европейски Съюз. Изчисленията са, че сумата, която би трябвало да внесе до 2020 година, е в порядъка на сред 39 и 40 милиарда паунда. След това обаче, в случай че към този момент не е напуснала Европейски Съюз, тя ще би трябвало да продължи да внася избрана сума към блока, само че пък няма да може да се възползва от отстъпките, които получава досега “. /Марица.бг

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР