Насочваме компонентите към клетките, които правят възможна имунизацията с пъти

...
Насочваме компонентите към клетките, които правят възможна имунизацията с пъти
Коментари Харесай

Проф. Чорбанов каза какво се случва с БГ ваксината срещу К-19 и защо няма да се ваксинира

Насочваме съставените елементи към клетките, които вършат допустима имунизацията с пъти по-малко препарат. От тук нататък всичко е в ръцете на заинтригуваните лица, които желаят да създават имунизацията. Това сподели проф. Андрей Чорбанов от Българска академия на науките пред bTV.

"Тестване върху мишки завърши. Следва изпитването върху хора, само че това няма по какъв начин да се случи, в случай че няма заинтригувани хора. Държавите бяха тези, които поддържаха производителите си. Те заплатиха на компаниите огромна част от разноските. Държавата не демонстрира интерес. Само една държавна институция прояви интерес и това беше президентството преди година и половина ", изясни той.

"Опитите на пробни животни може да са доста хубави, само че върху хора да не бъдат толкоз положителни. Трябва да се минат етапите, с цел да се знае, че имунизацията е ефикасна и безвредна. Всички производители поеха риск като започнаха етапите по едно и също време ", сподели проф. Чорбанов.

"Ние платихме съвсем 600 млн. за имунизациите, като една огромна част няма да бъде употребена. Бих се ваксинирал, само че няма да е належащо, тъй като прекарах болестта. Всички потвърдиха, че прекаралите имат по-голям имунитет в сравнение с имунизациите ", съобщи специалистът.

Той изясни, че в никакъв случай не разколебава хората да се имунизират, само че акцентира научните проучвания, които са направени.

"Трябва да се съчетаят риска и изгодата и смисъла от имунизацията. Хора, които са в рисково здраве, би трябвало да поемат рискова имунизация, тъй като преболедуването ще е по-тежко. Прекаралите болестта имат сериозен щит против всеобщото заболяване и сега са дискриминирани във връзка с документите ", сподели проф. Чорбанов.

"От през днешния ден и от през вчерашния ден има нови научни данни, че имунитетът от имунизациите не е дълъг и той пада фрапантно. Зависи за хората и в какво състояние са. Ако хората са здрави и нямат болести, не бих ги посъветвал да се имунизират. Ако не са здрави, би трябвало да намерят метод да се усещат обикновено и да не изпадат в боязън.

Преболедувалите би трябвало да имат свободата да извършат всяка активност. От 3% до 5% от популацията не реагират на вируси и ваксини. Виждаме, че и имунизираните се разболяват. Да се направи указател, с цел да забележим кой се е разболял наново. Трябва да сме оптимално осведомени. Прекаралите болестта не би трябвало да бъдат под натиска на имунизирането ", безапелационен е той.

"Тези дни стана дума, че ще се ползват документи в страната, а тези които не са имунизирани не могат да правят доста действия. Ако на някого е изминал здравния документ, той ще бъде спрян.

Трябва да се види какъв брой са имунизирани и какъв брой са прекарали болестта. Децата не са фактор в международен проект за имунизация. Сега повече деца боледуват от последните разновидности. Аз съм извънредно сензитивен по отношение на имунизацията на децата - непременно ", приключи той.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР