Наслада за очите и небцето!Необходими Продукти● ГОРСКИ ПЛОДОВЕ● горски плодове

...
Наслада за очите и небцето!Необходими Продукти● ГОРСКИ ПЛОДОВЕ● горски плодове
Коментари Харесай

Шарлота с горски плодове и малиново кули

Наслада за очите и небцето!

Необходими Продукти

ГОРСКИ ПЛОДОВЕ


● горски плодове - 300 г малини, червени боровинки, черни боровинки, къпини
● захар - 70 г кристал
● лимонен сок - 30 мл (2 с.л.)
● желатин - 1 пакетче (10 г)
● вода - 3 с.л.

МАСКАРПОНЕ ПЪЛНЕЖ


● маскарпоне - 450 г
● сметана - 400 мл охладена
● желатин - 1 ч л.
● вода - 1 с. л.
● пудра захар - 3 с.л.

ШОКОЛАДОВ ПЪЛНЕЖ


● шоколад - 150 г полусладък
● сметана - 80 мл
● желатин - 1 ч.л.
● вода - 1 с.л.
● бишкоти савоярди - 25 - 27 бр. зависи от формата, може и малко повече
● плодове - свежи за поръска
● пудра захар
● мента - прясна за лукс

МАЛИНОВО КУЛИ


● малини - 300 г свежи
● лимонен сок - 1 с.л.
● захар - 2 - 3 с.л.

Начин на подготвяне

Необходима е форма с кръг с диаметър 20 см, покрита с хартия.

Започва се с приготвянето на плодовете, с цел да има време да се охладят изцяло. В тенджерка се слагат плодовете със захарта, лимоновия сок и се поставят на сдържан котлон. Разбъркват се непрестанно за към 15 минути. Времето се брои, откакто стартира да къкрят.

Сосът би трябвало да се сгъсти и да оставя диря по дъното на тенджерката. Сваля се от котлона и се слага в цедилка, с цел да се отстранят семенцата от плодовете. Трябва да останат тъкмо една шепа семена.

Желатинът се накисва в студена вода и се оставя да набъбне за към 10 минути. След това се слага на доста слаб котлон да се втечни, след което се изсипва в плодовия сос. Разбърква се и се оставя настрани.

Във формата, покрита с хартия, се подреждат по дъното бишкоти, към 4-6 бр., като се запълват и празните места. Отстрани се подреждат изправени бишкоти, да запълнят цялата форма.

Поставя се шоколадът в купа на водна баня да се разтопи. Желатинът се слага във вода да набъбне за към 10 минути, след което на доста слаб котлон се втечнява и се изсипва при шоколада. Разбърква се.

В купа се смесват маскарпонето с пудрата захар, разбърква се. Сметаната се разрушава с миксер до сняг. Към маскарпонето лъжица по лъжица се прибавя разрушената сметана. Получава се прекрасен бухнал крем. Тази примес се дали на две елементи.

Едната част се смесва с шоколада и се изсипва на дъното на формата. Добавят се две-три шепи пресни плодове, по избор, като леко с ръка се притискат. Оставя се в ледник за към 20-30 минути.

Другата част от маскарпонето се смесва с плодовия сос. Разбърква се с шпатула. Получава се прелестен бухнал червен крем, който се изсипва върху охладения шоколадов слой. Заглажда се леко с шпатула. Оставя се в ледник за минимум 6 часа или 1 нощ.

Когато е изцяло охладена шарлотата, както е към момента с формата ѝ се връзва панделка, отстранява се кръга и се посипва с пресни плодове по избор. Поръсва се леко с пудра захар.

Малиново кули

Плодовете със захарта и лимоновия сок се пасират. Сместа се слага в цедилка, с цел да се отстранят семките. Получава се компактен малинов сос, който се съхранява в ледник.

Бишкотената торта се нарязва на тортени части и се залива по избор с малиново кули.

Шарлотата с горски плодове и малиново кули е подготвена.

Инфо: Home Cooking

Забележка: Разкошна Шарлота. Свежа, ухаеща на горски плодове. Трудно се нарязва на части, по тази причина всякога ножа, с който ще се реже, би трябвало да се потопява в гореща вода, подсушава се и се употребява.

Рецептата е лесна, не е сложна, единствено описанието, което съм дала, е допълнително. Заслужава си да се опита и е доста ефектна, когато се сложи в средата на масата при сервиране. Красива е.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР