Наскоро в София се проведоха 12-тите Дни на Белгия, а

...
Наскоро в София се проведоха 12-тите Дни на Белгия, а
Коментари Харесай

Франсоа Бонтан: Белгийските фирми все по-трудно намират квалифицирани работници



Наскоро в София се организираха 12-тите Дни на Белгия, а за посланика на кралство Белгия у нас, негово превъзходителство Франсоа Бонтан, измина една година от идването му в България. Това стана мотив за гостуването му в студиото на „ Графити по въздуха “.

През тази година отбелязахме растеж на белгийските вложения в България, което демонстрира, че страната ви е с доста благоприятни условия, само че и има доста компликации в света на бизнеса, показа господин Бонтан. Според него административната трудност е една от огромните компликации. На белгийските компании им става все по-трудно да намерят квалифицирана работна ръка. Посланикът уточни за образец неналичието на квалифицирана работна ръка в белгийска компания за текстил близо до Пловдив, която шие облекла за висшата мода или по този начин наречената „ от кутюр “, както и компликацията да се намерят водачи на камиони, макар заплатите, които са напълно близки до заплатите в Белгия.

Има един вид циничен кръг, който виждам тук, по този начин да вземем за пример има доста младежи, които напущат България, тъкмо тъй като не могат да се осъществят тук, да стартират собствен бизнес. Когато отидат в чужбина те стартират да печелят пари и да пращат пари на фамилиите си. Семействата им разчитат на тези пари и не им се постанова да работят, а младежите виждат единствената опция да печелят пари, когато отидат в чужбина. Съществува и концепцията, че би трябвало да станеш богат в този момент, на мига и хората не могат да одобряват концепцията, че с цел да осъществиш някакъв бизнес, това лишава време, описа още господин Бонтан.

Чуйте цялото изявление с Франсоа Бонтан в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР