Наскоро в ръцете ни попадна Оцвети София - карта за

...
Наскоро в ръцете ни попадна Оцвети София - карта за
Коментари Харесай

Оцвети София“ – проект в ръцете на децата

Наскоро в ръцете ни попадна " Оцвети София " - карта за оцветяване, която, както се оказа, е предопределена за деца. Веднага в главата ни се върнаха тези моменти от учебно заведение, в които ни учеха, че би трябвало да помним и познаваме историята си. Заинтересовани, намерихме и първоизточника за забавния план.

" Българска история " е съдружие, учредено през 2012 година, чиято активност е обвързвана със сферата на културата и образованието. Целта им е да опресняват историческата ни памет, да ускоряват националната горделивост и да върнат към живот забравени персони и исторически епизоди от общото ни национално минало - и далечно, и близко.

Такава е и концепцията за " Оцвети България " - огромният план, част от който е и картата " Оцвети София " .



"Оцвети България "

" По създание, това е карта за оцветяване, само че в действителност е нещо доста повече - самодейност, чиято цел е да запознае малчуганите с главните културно-исторически и естествени забележителности в страната ", споделя Марио Мишев, който се грижи за координирането на плановете.

И колкото и по детски да наподобява елементарно, да направиш подобен вид издание, то изисква сериозна подготовка. Като всичко, което е обвързвано с деца. Така и " Оцвети България ", и " Оцвети София " минават през два стадия.

 Когато бях на 16, не знаех...
Когато бях на 16, не знаех...

Новата акция на Loveguide

Първо е задачата на художника " да направи илюстрациите по този начин, че те да са атрактивни за детските очи ". С предизвикването се заема Мила Лозанова - " млад, деятелен и извънредно надарен създател, който несъмнено има нюх за това какво би допаднало на децата ", по думите на хората зад плана.

 Снимка 349066

Следва подборът на забележителности, за което екипът на " Българска история " признава, че е бил " съществено предизвикателство ". " Трябваше да изберем няколко десетки емблематични места от Родината ни на фона на няколкостотин такива. Смятаме, че се справихме с тази задача ", споделя Марио Мишев.

 Яна Маринова и свежата история на
Танцуващата с възпитаници

Яна Маринова за новото си амплоа, за театралните провокации и за функциите в живота

Доказателството идва с десетките мнения, изпратените до офиса на " Българска история " от родители, както и от многото фотоси на към този момент оцветени карти. И всичко това ги кара да продължат напред.

Така се появява и " Оцвети София ". " Идеята е същата, реализацията е друга. Центърът на столицата ни е посипан с прелестни здания, булеварди, монументи и разнообразни забележителности. Малцина обаче ги познават в елементи, а въпреки всичко тук живеят близо два милиона души. "



"Оцвети София "

И София е единствено началото. Да се готви Пловдив - имитация, при която още веднъж се върнахме в клас и си спомнихме за "... да се готви номер 23-ти ".

Според Марио Мишев, въпрос на време е да се осъществя цяла поредност. Зад гърба си към този момент имат и " Български национални приказки с игри и провокации " , където са събрани осем произведения от българския фолклор в десетки илюстрации. " Накрая на всяка приказка децата имаха опция посредством разнообразни интензивности по-добре да опознаят наличието. "

 Как беше на български или по какъв начин да не убиваме езика си
Как беше на български или по какъв начин да не убиваме езика си

Фейсбук група предизвиква да използваме български думи, а не чуждици

Разбира се, " Българска история " разчитат и на родителите, на тяхното предпочитание да поставят в ръцете на своите деца качествени просветителни издания. Това е методът всеки детски план да доближи своята аудитория и да ѝ даде знанието, по метод, който да остави диря, толкоз дълбока, че да остане тя за цялостен живот. Точно както националната горделивост, забележителните исторически персони и значимите епизоди от общото ни минало.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР