Наскоро уебсайтът на аржентинския вестник El Tiempo публикува статия посветена

...
Наскоро уебсайтът на аржентинския вестник El Tiempo публикува статия посветена
Коментари Харесай

Инициативата „Един пояс, един път“ предоставя нови възможности за Китай и света

Наскоро уебсайтът на аржентинския вестник El Tiempo разгласява публикация отдадена на Третия конгрес на високо ниво за интернационално съдействие в границите на „ Един пояс, веднъж “, който ще се организира през октомври тази година. В публикацията се показва, че самодейността на Китай „ Един пояс, веднъж “ дава нови благоприятни условия за световния Юг. До този миг 130 страни и 30 интернационалните организации към този момент са удостоверили присъединяване си в събитието.

До края на юни 2023 година 150 страни и 30 интернационалните организации са подписали близо 200 съглашения за съдействие в взаимното създаване на „ Един пояс, веднъж “. През последните 10 години от ден на ден страни, както и интернационалните и районни организации се включват в китайската самодейност. Публикуваната от китайското държавно управление бяла книга „ Съвместно създаване на „ Един пояс, веднъж " като значима процедура в създаване на общественост на споделена орис “, разкрива аргументите за нейния триумф.

Инициативата „ Един пояс, веднъж “ е показана в сходство със стремежите на страните към развиване. Тази първична цел обезпечава китайско решение на въпроса за световното развиване и е учредената причина за триумфа ѝ.

Практическата работа през миналите 10 години демонстрира, че „ Един пояс, веднъж “ упорства за използване на правилата за съвещания, взаимно развиване и шерване. Това надвишава остарелия нрав за геополитически игри и основава нова парадигма на интернационалното съдействие. Още по-важно е, че посредством тази самодейност се задълбочават взаимното опознаване и връзките сред хората от страните, участващи в взаимното създаване на „ Един пояс, веднъж “. Инициативата също по този начин дава подтик на обмена и взаимното съгласие сред културите. На фона на продължаващите геополитически спорове и слабото възобновяване на световния напредък, самодейността „ Един пояс, веднъж “ демонстрира своята все по-значима стойност, предоставяйки нови благоприятни условия за Китай и света.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР