Наскоро щатският долар достигна 10-месечен връх спрямо различни световни валути,

...
Наскоро щатският долар достигна 10-месечен връх спрямо различни световни валути,
Коментари Харесай

БРИКС се опита да подкопае долара със злато, петрол и местни валути, но безуспешно

Наскоро щатският $ доближи 10-месечен връх по отношение на разнообразни международни валути, в това число тези на страните от БРИКС.

Последиците от укрепването на $ са изключително осезаеми в разрастващите се страни, където износът става по-скъп. Както суровият нефт, по този начин и петролът вид “ ” претърпяват спад на пазарите, дължащ се на превъзходството на щатския $ през септември.

Това неотдавнашно развиване сложи алианса БРИКС в сложна позиция, изключително предвид на упоритостите му да противодейства на господството на щатския $, по-специално в областта на търговията с нефт. През август БРИКС одобри шест нови страни членки, пет от които са водещи производители на нефт.

Тези страни, а точно Саудитска Арабия, ОАЕ, Египет, Иран и Етиопия, изнасят годишно милиони барели нефт в международен мащаб. Най-новият член, Аржентина, е изключение, защото не е производител и експортьор на нефт.

БРИКС поставя целенасочени старания да се опълчи на щатския $ посредством разнообразни средства, като злато, нефт и потребление на локални валути в търговията. За страдание и трите съществени тактики, ориентирани към отменяне на щатския $, понастоящем наподобява срещат обилни спънки.

Mакар че този стадий на крах може да е краткотраен, от БРИКС към този момент обявиха, че задачата за изместване на американския $ е дълготрайна. Следователно алиансът има пред себе си още доста години, в които да се застъпва за потреблението на локалните си валути и евентуално да отслабва позициите на щатския $.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР