Наскоро НДК отбеляза 40-ата си годишнина, а #soSofia няма как

...
Наскоро НДК отбеляза 40-ата си годишнина, а #soSofia няма как
Коментари Харесай

Когато 40-годишната история на НДК оживее

Наскоро НДК означи 40-ата си годишнина, а #soSofia няма по какъв начин не отпразнуват смисъла на едно от най-еблематичните за столицата места по специфичен метод. Разнообразна стратегия, съчетаваща история, просвета и занимания на една сцена са подготвили те за гостите на събитието.

На 21 юни, вторник, от платформата #soSofia ще опишат богатата история на НДК.

Старт ще дадат тъкмо в 18:00 ч., в подлеза на НДК, на шадраван " Космос ", или " топките на НДК ", както също е прочут.

На тази самобитна сцена историята на емблематичната постройка ще оживее.

А основни настоящи лица, които ще я пресъздадат, са значими персони и актьори, измежду които инж. Филип Миланов - основен реализатор на градежа на НДК и дизайнерът Иво Чифлички.

Към тях ще се причислят и представители на ъндърграунд и скейт културата. Това са Сандо Макс, един от първите скейтъри в София, и DJ Giorgio B, резидент в клуб " Нерон ".
 Снимка 578007

Всички те, а и още участници, по собствен метод ще опишат историите, трансформирали монументалната постройка в един от знаците на София.

Така гостите на събитието ще чуят какво е имало на това място преди да бъде умислен дворецът, по какъв начин се стига до концепцията за основаването на НДК, кои са любопитните обстоятелства и легенди за градежа и по какъв начин в следствие са се появили субкултурите.

13 видеа ще бъдат прожектирани на мултимедия, подредени по последователен ред. А с изключение на по-образователната част, ще има и песни, танци и други артистични представления.
 Снимка 578009

Посетителите ги чакат занимания в компанията на специфични посетители, измежду които са " Трамвай №5 ", Street Quartet, " Оркестър София ", Roller Bounce и So What?, че и още.

Събитието на #soSofia е във вторник, 21 юни, от 18:00 ч. в подлеза на НДК, шадраван " Космос " ( " топките на НДК " ). Входът е свободен, а цялостната стратегия е.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР