Наскоро една приятелка, след като научи, че имам котка, изсумтя:

...
Наскоро една приятелка, след като научи, че имам котка, изсумтя:
Коментари Харесай

Една позната ме попита каква е ползата от котките. А всъщност ползата от тях е огромна:

Наскоро една другарка, откакто научи, че имам котка, изсумтя: „ Е, каква е изгодата от нея? Куче разбирам – пази те, другар ти е, само че котката в къщата е единствено за хубост. “

Като контра на тази забележка й изредих доста основателни причини в интерес на котките.

Хората, които най-малко един път в живота си са отглеждали котка вкъщи, знаят какъв брой наслада и позитивни страсти носи тя.

Тя може да е пакостлива и да основава проблеми, само че „ отработва “ мръсните си номера с 200% успеваемост.

Нека стартираме с обстоятелството, че котките са отлични събеседници. Понякога в действителност желаете да говорите, мислите ви „ изригват: на глас и, успокоявайки се с обстоятелството, че в края на краищата аз не „ беседвам са със себе си “, стартирате да разказвате тъгите си на котката.

И ви гледа с пронизващо дълбоки очи, без да мига, и от време на време наподобява, че се кани да проговори. И на душата ви става по-леко.

Самото гледане на вашия окосмен домакински любим повдига настроението ви. Дори в случай че в този миг той се занимава с някакъв тип бойкот. Например дърпа пердетата или е тъкмо под стрехите, с цел да хване пеперуда, която инцидентно е влетяла в къщата.

А по какъв начин единствено си играят! И какъв брой деликатно се облизват!

Котките са най-достъпният антистрес. Марк Твен е споделил: „ Просто не мога да устоя на котка, изключително на нейното мъркане. “

Да, котките не са в положение да разрешат насъбраните персонални и прочувствени проблеми, само че най-малко ще ви оказват помощ да забравите за тях за известно време. И несъмнено, те ще успокоят изтощените ви нерви след тежък работен ден с премереното си мъркане.

Безусловната заслуга на котката е ловът на гризачи. И даже в случай че котката е жител на жилището, постоянно има работа за него: джуджета, стоножки, молци…

Гледката на спяща котка дава чувство за успокоение и омиротворение, а наличието й в къщата хармонизира вътрешното пространство. Не на вятъра има сентенция, че в случай че имаш котка, не се прибираш в дом, а вкъщи.

Котките са очарователни, отзивчиви и общителни. За възрастните хора те могат да бъдат единственият им другар, правилен и признателен. И за разлика от кучетата, те изискват най-малко грижи и внимание.

И оставяйки котките да оставят козината си на всички места, да оставят внезапни по облеклата, изразявайки любовта си, да копаят стайни цветя и да мяучат сърцераздирателно в коридора, когато са самотни, те раздават гратис голямо количество топлота, която стопля освен тялото, само че и душата.

Прегърнете дребното си коте, почешете го зад ухото и слушайте… „ Мррр-мррм-мрр-мррр… ”

Усещате ли по какъв начин този тон нежно обгръща душата ви, изтласквайки всички прекарвания някъде в далечината, оттатък границите на прегръдката ви?

Все още ли се съмнявате в изгодата от това творение във вашия дом?..

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР