Наскоро BBC пусна архивни кадри на интервюта с деца от

...
Наскоро BBC пусна архивни кадри на интервюта с деца от
Коментари Харесай

Как е изглеждало бъдещето през 1966 г.

Наскоро BBC пусна архивни фрагменти на изявленията с деца от 1966 година, в които те изясняват визията си за това по какъв начин би изглеждал света през 2000 година

Фактът, че множеството от децата загатват атомен спор, го отдаваме най-много на разгара на Студената война по това време. Но същински шокиращото е какъв брой точни и проникновени са предсказанията им за модерния свят.

Въпреки че по тези години компютрите, международната мрежа и телефоните са били най-вече плод на въображение, децата наподобяват мощно ангажирани с въпроса за развиването на технологиите.

Странно е, че през 1966 година дете е можело да отсъди, че " през 2000 година хората ще са доста повече и по-наблъскани в градовете, само че по-далеч един от различен, поради технологиите " .



Още по това време децата предсказват, че консуматорството ще се трансформира във всеобща нервност, която ще ни кара да акумулираме от ден на ден движимости и ненужни предмети, които ще се трансфорат в главен смисъл за доста от нас.

Те изясняват и по какъв начин това консуматорство ще промени отглеждането на животни до стадий, в който животните към този момент не пасат свободно, а се хранят, живеят и умират в затворени пространства.

През 1966 година децата са могли и да преценяват, че технологиите ще доведат до автоматизацията на цели промишлености, което ще коства работните места на стотици милиони хора - тематика, която и през днешния ден е много известна.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР