Наскоро банка със седалище в Ню Йорк съобщи за глобален

...
Наскоро банка със седалище в Ню Йорк съобщи за глобален
Коментари Харесай

Голяма американската банка е изправена пред сериозен пробив в сигурността на данните

Наскоро банка със седалище в Ню Йорк заяви за световен случай, обвързван с киберсигурността, вследствие на който е била разкрита сензитивна информация за клиентите.

В известие, адресирано до своите клиенти, M&T Bank разкри, че този пробив в сигурността е обвързван с потреблението на инструмента за прекачване на файлове MOVEit – платформа, предопределена за отбрана на поверителни данни.

Пробивът е зародил, когато неупълномощено лице се е насочило към един от външните снабдители на услуги на банката, получавайки достъп до характерна информация, съхранявана от тези външни структури. Тази разкрита информация включва имената, адресите и номерата на чекови, спестовни сметки и/или сметки на паричния пазар на M&T.

Банката акцентира, че макар че е имало пробив, по време на този случай не е била компрометирана сериозна информация като ПИН кодове, пароли, номера на обществени осигуровки, дати на раждане или номера на дебитни/кредитни карти. M&T Bank увери клиентите си, че вътрешните ѝ системи са останали незасегнати и предпазени от този пробив в данните.

В отговор на това злощастно събитие клиент, обиден от нарушаването, заведе групов иск против M&T Bank, в който твърди, че е позволена немарливост при съответното обезпечаване и отбрана на данните, съхранявани в мрежата на банката.

В желае се твърди, че нарушаването евентуално е изложило на риск данните на минимум 95,000 клиенти, като е допустимо да са наранени още стотици хиляди лица, поради размера на потребителската база на M&T Bank.

Важно е да се означи, че M&T Bank, с активи над $207 милиарда, оперира в 12 щата в източната част на Съединени американски щати.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР