Насилието, основано на пола, не трябва да среща институционалната неангажираност“,

...
Насилието, основано на пола, не трябва да среща институционалната неангажираност“,
Коментари Харесай

Правосъдният министър призова за пълно и обективно разследване на случая с малтретираното момиче


„ Насилието, учредено на пола, не би трябвало да среща институционалната неангажираност “, написа той

„ За следващ път ставаме очевидци на поразителен случай на свирепост към жена, която е безчовечен измъчвана от своя другар. Има редица фактори, които следва да бъдат регистрирани при разглеждането на проблема - уязвимостта и младостта на жертвата, публичната заплаха на причинителя, характера и жестокостта на осъщественото закононарушение “. Това написа в профила си във Facebook министърът на правораздаването Атанас Славов. Той прикани проверяващите за цялостно и обективно следствие на случая с измъчваното момиче от Стара Загора.

„ Призовавам самостоятелните проверяващи органи да проведат цялостно, обективно и задълбочено следствие на събитията, като се употребява целият инструментариум на закона, с цел да защитят почтената жертва и публичния интерес.

За страдание би трябвало да отчетем и обстоятелството, че представителите на някои политически сили не поддържаха цялостния законодателен пакет от ограничения за предварителна защита, очакван в Закона за отбрана от домашното принуждение, употребявайки популистки лозунги и насаждайки страхове. Насилието, учредено на пола, не би трябвало да среща институционалната неангажираност и политическа корист с казуса “,  добавя правосъдният министър.

 

 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР