Насилие избухна на границата между Полша и Беларус във вторник,

...
Насилие избухна на границата между Полша и Беларус във вторник,
Коментари Харесай

Стигна се до сблъсъци на границата между Полша и Беларус

Насилие избухна на границата сред Полша и Беларус във вторник, когато мигранти, обезверени да преминат в Европейския съюз,, които дадоха отговор с водни оръдия и сълзотворен газ, предава Си Ен Ен.

Полските и беларуските управляващи се упрекват взаимно за повишаването на напрежението по границата, където са се скупчили хиляди хора с вярата да стигнат до Европейски Съюз.

Полската гранична защита съобщи, че мигрантите, които са се настанили в палатков лагер покрай граничния пункт Кузница-Брузги, се държат " нападателно ", хвърляйки камъни и разнообразни предмети по полските служби. ``За да се предотврати противозаконното прекосяване на границата, бяха употребявани водни оръдия``, заяви организацията за сигурност в Туитър. Полското министерство на защитата показа фрагменти в Туитър, на които се виждат полски офицери и бойци, застанали един до друг, до момента в който над тях летят камъни. Министерството също по този начин упрекна беларуските служби в оборудването на мигрантите с ``шокови гранати``.

От страната на Беларус сцената е безредна -  тълпи от мигранти разрушават бетонни блокове и събират клони, които по-късно хвърлят към полската страна на пропускателния пункт. Жените и децата са изместени от граничната ограда.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР