Нашият свят е населен с хора. И макар да твърдим

...
Нашият свят е населен с хора. И макар да твърдим
Коментари Харесай

Никой не харесва лицемерите!

Нашият свят е обитаем с хора. И въпреки да твърдим решително, че не плащаме «Данък публично мнение», истината е, че въобще не ни е безразлично какво мислят другите за нас. Знаем си минусите, само че дали и те ги виждат? А дали е допустимо да създадем по този начин, че нашите недостатъци да работят за нас? И в това време да развием позитивните си качества до там, че да ни носят действителна изгода във тип на полезни връзки? Точно по тези въпроси разсъждава специалистът в региона на развиването на деловите връзки Мишел  Ледерман в книгата си «11 закона на симпатията». Представяме ви ги в синтезиран тип.

1. Закон за искреността

Никой не харесва лицемерите. За да ви обичат хората, бъдете себе си, не влизайте в функции, не се преструвайте. Бъдете верни на правилата си, с цел да излъчвате откровена убеденост.

2. Закон за предствата за себе си

Ако имате визията, че сте положителен и жизнерадостен човек, то и близките ще миждат във вас тъкмо подобен човек. Определете своите положителни страни и наблегнете на тях. Привличайте хората преди всичко с положителното си отношение към тях.

3. Закон за усещането

Не правете заключения за някого по първото си усещане. Дайте му опция да се разкрие и да покаже същинската си същина.Старайте се да си изградите лична визия за индивида като употребявате правилото на „ трите В “: визуално, вербално и вокално предаване и разбиране на информацията.

4. Закон за енергетиката

Всеки излъчва положителна или пък отрицателна сила, а неговият събеседник приема тази сила. Отдавайте само положителна сила.

5. Закон за любознателността

На хората им харесва да се интересуват от тях. Вашата задача е постоянно да изпитвате откровен интерес към хората. Задавайте въпроси, хората обичат, някой да разисква с тях живота им.

6. Закон за вниманието

Винаги слушайте интензивно събеседника си с автентичен интерес. Това работи притегателно. Предизвиква доверие и по този начин вие автоматизирано минавате едно равнище нагоре в връзките си с този човек.

7. Закон за сходството

Хората биват привличани от тези, които са сходни на тях. Намерете общи ползи и черти, които ви карат да изпитвате непосредственост. Чудесна работа прави и така наречен огледално държание. Например, в случай че индивидът с който си говорите се наклонява напред, то направете същото. Но, не прекалявайте

8. Закон за прочувствената памет

Човек запомня не това, за което сте си говорили, а какъв брой му е било прелестно с вас. Това се назовава прочувствена памет, тъй че, с цел да помни вашият събеседник какъв брой прелестно му е било с вас, би трябвало да се усмихвате, да поддържате контакт с очите, да откривате общи черти и да изразявате единодушие.

9. Закон за известността

Добре би било в случай че хората са чули нещо хубаво за вас от някой различен. Така стартират да изпитват благосклонност авансово. Така също старайте се постоянно да поддържате връзки с хората и да напомняте за себе си.

10. Закон за даренията

Отличен метод да ви запомнят с хубаво възприятие е жестът с подарък. Не е наложително да се подарява нещо скъпо. Важно е вниманието.

11. Закон за търпението

Ако сте създали всичко допустимо на някого да му е прелестно с вас, само че не сте получили нищо в подмяна, не се разстройвайте. Всичко следва своя ред, имайте самообладание и се откажете от високите упования. Проявявайте самообладание и вашите връзки с хората ще бъдат още по-успешни.

Мениджър Нюз

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР