Нашият парламент показва неуважение към правото. Правото през последните години

...
Нашият парламент показва неуважение към правото. Правото през последните години
Коментари Харесай

Проф. Огнян Геджиков: Законът за здравето е в нарушение на конституцията

Нашият парламент демонстрира пренебрежение към правото. Правото през последните години не е на респект в България, съобщи в студиото на " Денят стартира с Георги Любенов юристът проф. Огнян Герджиков.

Проф. Огнян Герджиков, правист, някогашен длъжностен министър председател: Този закон за здравето, който в този момент беше признат, промени, той също е в нарушаване на конституцията и неслучайно президентът е сезирал Конституционния съд, защото тези ограничения за ограничение на правата би трябвало да са само и единствено краткотрайни и да се показва, по този начин както е срокът в закона за отбрана при бедствия, там е казано до 7 дни и при еди какво си.

Казано единствено краткотрайно нищо не значи, тъй че тези неща на нашия законодател му обягват, това е може би някаква специфичност дори, доста по-дебели неща му обягват, продължи проф. Герджиков.

Герджиков дефинира като „ юридически парадокс " с акт на Народното събрание депутатите да дарят заплатите си.

Проф. Огнян Герджиков, правист, някогашен длъжностен министър председател: Това е персонален акт на подаяние, всеки народен представител може да се откаже от заплатата си, не може с акт на Народното събрание.

Относно приема с оценка от матурата проф. Герджиков сподели, че не вижда " нищо толкоз ужасно в това, тъй като надалеч не е толкоз значимо по какъв начин се влиза, значимо е по какъв начин се излиза ".

По думите му настройката в България е, че който е влезнал, той да излезе, а в огромните университети по света входът е необятно отворен, обаче изходът е доста ограничен.

Проф. Огнян Герджиков, правист, някогашен длъжностен министър председател: При нас до скоро входът беше ограничен, а пък изходът необятно отворен. Не че 100% приключват, само че прекомерно огромен е броят на завършващите. Няма нищо неприятно, в случай че те фактически заслужават това.

По думите му процедура в България е студентът да приключва, „ с цел да си заплаща своята милостиня докрая ".

Пазарният принцип е противопоказен в образованието, той е противопоказен и в медицината. Човешкото здраве не е стока. Включително и в стопанската система има потребност от страна, сподели проф. Герджиков.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР