Нашият министър го каза много добре, тя го заяви много

...
Нашият министър го каза много добре, тя го заяви много
Коментари Харесай

И след думите на Чавушоглу Турция ще гледа покровителствено на България, смята експерт

Нашият министър го сподели доста добре, тя го съобщи доста дипломатично. Това, което турският представител на Външното министерство сподели, е доста нескопосано. Това разяснява в ефира на bTV специалистът по дипломация Петър Воденски по отношение на словесните престрелки сред Турция и България. Той счита обаче, че Анкара ще продължи да гледа покровителствено над София.
Според Воденски оправданието на Анкара с неналичието на задоволително правилен превод на думите ѝ е най-старото и нормално изказване.
" Странен метод на опрощение ". Така българският външен министър Екатерина Захариева назова опитите на Анкара да изясни, че турският ѝ сътрудник Мевлют Чавушоглу не е имал поради, това което се появи в медиите, а точно – изявлението му за интервенция в Закона за вероизповеданията. Думите на Чавушоглу са тествани доста тъкмо, преди да изразим позицията си, изясни още Захариева от Вашингтон.
Ние си даваме сметка, че Турция споделя всичко това в една предизборна конюнктура. Това си е интервенция във вътрешните работи и ние доста добре реагирахме по дипломатическа писта, изясни още Воденски. Той счита, че е имало минимум словесна интервенция.

Това, което стана с изборите в Турция, е загуба в няколко огромни града, в това число и Истанбул, който е благ на сърцето на Ердоган. Той ще апелира в Истанбул и в Анкара. На фона на 300 000 недействителни бюлетини, разликата сред двамата кандитати е 27 000 гласа. Съдебните управляващи в Турция също по този начин могат да обвинят новите кметове и със законови хватки те да бъдат свалени, разясни специалистът.
По думите му Ердоган има способ посредством последователно душене на опозицията. Той ще го направи последователно, тъй като в случай че в този момент го направи, това не би било признато. Като политик, Ердоган стои устойчиво и има всичките законови способи да прокарва властта си. С новите кметове има хватка - те могат да бъдат полека-лека опитомени от валиите, сподели Воденски.
Не считам, че ще се променят връзките сред Турция и България. Анкара ще продължи да гледа покровителствено над страната ни, разяснява още Петър Воденски.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР