Нашите русофили трябва да се замислят как да реагираме, когато

...
Нашите русофили трябва да се замислят как да реагираме, когато
Коментари Харесай

Петър Стоянов: Чужденците питат Ал. Невски българин ли е!? Русификацията е част от ежедневието ни

Нашите русофили би трябвало да се замислят по какъв начин да реагираме, когато ползите ни са радикално разнообразни от тези на Русия. Седмица, откакто се заклех като президент, подадохме молба за участие в НАТО, преди Мадридската среща, на която се решаваше кои да са претендентите за членове. Нямаше да сме в Европейски Съюз, в случай че не бяхме влезнали в НАТО. По това време президент беше Борис Елцин и очакванията бяха, че Русия ще тръгне по либерален път. Аз се срещнах с него и му обясних, че участието ни в НАТО не е ориентирана против Русия. Тогава излязохме с Елцин и той сподели, че сме се разбрали доста добре. В Русия тогава имаше финансова рецесия в стопанството и индустрията. Поисках му съвет като млад президент. Той се засмя и ми сподели единствено: „ знам, че и вие сте юрист “, напомни си някогашният президент пред Нова телевизия.

Аз върших президентска акция повече от 10 месеца, обиколих два пъти страната и повтарях, че в случай че стана президент, ще влезем в НАТО. Членството ни е извънредно значимо, тъй като вижте какво се случва в Украйна и в Молдова. Всички сега са извънредно деликатно. През 2008 година НАТО разгласи на политическо ниво, че може да одобри Украйна и Грузия. Малко по-късно генералният секретар посочи, че не са давани периоди за сходно решение и акцентира, че продължаваме да държим разговор с Русия. Не изключвам опцията това да е една от пропагандните цели на Кремъл. Една журналистка, близка до Кремъл, загатна, че ще ни докарат до нуклеарна война, след която руснаците щели да отидат в парадайса. България изрично трябваше да окаже въоръжена помощ. Ние се набутахме в дебрите на това, самолети ли ще даваме. Не, ще предоставим, каквото имаме, разяснява той.

Според него заканите за нуклеарно оръжие кара света да гледа по-специално на тази война: Не изключвам опцията това да е една от пропагандните цели на Русия. При анексирането на Крим имаше и поддръжници на Русия, които твърдяха, че там има преобладаващо съветско население. Трябва да се замислим тогава за Кърджали, счита президентът.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР