Нашите разум, диалогичност и грижа за хората са изпитани с

...
Нашите разум, диалогичност и грижа за хората са изпитани с
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Г-н президент, направихте голяма грешка!

Нашите разсъдък, диалогичност и грижа за хората са изпитани с времето и тук, в тази пленарна зала. Можете да разчитате на тях и в този момент.

С тези думи се обърна съм останалите политически сили водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в словото си при старта на новия парламент.

Тя пожела на 49-ото Народно събрание дълъг живот и добре свършена работа в името на народа.

Всички желаят да има непоклатимост, сигурност и да живеят по-добре. Това е общата ни задача, тъй като това не може да продължава повече. Решението на проблемите е в тази зала - Народно събрание би трябвало да е част от решението на проблемите, а не част от тях, съобщи Нинова.

5 са въпросите, по които ще се концентрира работата на Българска социалистическа партия:

Приемането на бюджет. Г-н президент, направихте огромна неточност, че не внесохте предходната година бюджет за 2023 година, обърна се Нинова към президента в ложата на балкона на пленарната зала.

Тогава единствено Българска социалистическа партия и Политическа партия ви призоваваха за това, не ни чухте. Сега ще би трябвало да чуете Борисов, който споделя, че в случай че няма поддръжка за държавно управление, няма да има бюджет, добави тя.

Служебният кабинет не внесе бюджет и в този момент би трябвало да изправим тази неточност, сподели Нинова. И изиска обществен бюджет.

Вторият приоритет за Българска социалистическа партия са законите за Плана за възобновяване. Ние закъсняваме, също така побъргарихме и този развой - придлагаха се лоцшстки закони, добави тя.

Трето, битка с корупцията. И в този момент паралелното страна съществува, и освен това държавно управление се краде необмислено, отсече соцлидерката. Един от проблемите при института служебно държавно управление е, че няма надзор от Народното събрание. Има прокуратура, само че тя е на хартия, добави Нинова и изиска същинска и дълбока промяна.

Но до момента в който се борим с тези проблеми, да не забравяме ежедневните - 3600 пияни и дрогирани за 3 месеца по пътищата, стотици мигранти шетат из страната, продава се божествен газ на децата, сподели Нинова и изиска битка с битовата престъпност, за което Българска социалистическа партия ще внесе още веднъж законови промени.

Четвърто, участието в Шенген. Надявам се да обединим напъните си за Шенген и да реализираме това, което се поставя на българския народ, сподели соцлидерката.

Пето, въпросът за войната и мира. Българска социалистическа партия поддържа всички опити да се търси кротичък излаз от рецесията.

Отговорността да стане всичко това е на първите - ГЕРБ. Пръв, само че непълен. За 2 година минахме през всичко и нищо не се получи. От рецесия в рецесия и все по-надолу. Вече нямаме право на това, предизвести Нинова.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР