Нашите представи за това какво е женската красота са все

...
Нашите представи за това какво е женската красота са все
Коментари Харесай

3 инфлуенсърки за ограничаването на ретушираните снимки в Инстаграм

Нашите показа за това какво е женската хубост са все по-увредени. Вирнати дупета, сочни устни, плоски кореми, безупречна кожа, дъъълги крайници - всичко това ни се натрапва в обществените мрежи, най-много, всекидневно и е елементарно да се заблудим, че дамите просто по този начин си наподобяват, макар че огледалото ни демонстрира друго. Знаем, че съществуват десетки стратегии за ретуш, промяна, слагане на филтри и даже удължение на крайници, само че все пак постепенно, само че несъмнено започваме да се потискаме от съвършените женски облици, които ни се усмихват с искрящо бели зъби от фотосите. 

Новият закон в Норвегия цели точно това - да запази самочувствието на дамите, като задължи инфлуенсърите да показват, когато даден кадър е бил редактиран. Така страната пробва да се оправи с нереалните стандарти за хубост. Мярката ще важи зa вceки инфлуeнcър, кoйтo пoлучaвa финансови пocтъплeния oт cвoитe публикaции.

Вceки рeтуширaн кадър ще се oтбeлязвa c мaркa, пoдгoтвeнa oт прaвитeлcтвoтo.

Това ограничаване ще важи освен за водачите на мнение, само че за актьорите, артистите и обществените персони, които популяризират артикули онлайн. Дали и други държави са подготвени да вкарат сходно законодателство - не знаем. Но можем да забележим какви са мненията на 3 известни инфлуенсърки от Норвегия и Англия по въпроса.  

" Нуждаем се от този закон "



26-годишната Мадлен Педерсен от град Мос, ситуиран на брега на Северно море, е авторитетна в Инстаграм. Тя споделя пред Newsbeat, новинарската радиопрограма на BBC, че е " извънредно време " разпоредбите да бъдат изменени и се надява законът да помогне на младежите да спрат да се съпоставят с нереалистични изображения.  " Има толкоз доста хора, които не са сигурни във външния си тип, в тялото или лицето си ", акцентира тя.

" Преди време и аз съм се борила с комплекси по отношение на тялото ми, точно поради Инстаграм. "

" Най-лошото е, че даже не знам дали другите девойки, чиито профили съм разглеждала, са редактирали фотосите си, или не. Ето за какво всички ние се нуждаем от отговори и имаме потребност от този закон. "

Мадлен не " усеща потребност " да редактира метода, по който наподобява в изявленията си, а те доближават до публика от над 90 000 души. Тя трансформира светлината, цветовете и яркостта, с цел да получи " по-добър вайб ", само че споделя, че в никакъв случай не би употребила приложение, с цел да промени метода, по който наподобяват лицето и тялото й.

Мадлен счита още, че новите условия ще значат, че инфлуенсърите в Норвегия по-рядко ще редактират своите фотоси, защото ще бъдат смутени да признаят, че това, което демонстрират не е действителният им външен тип.

Има и още...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР