Нашето внимание традиционно е фокусирано върху най-малките потребители през цялата

...
Нашето внимание традиционно е фокусирано върху най-малките потребители през цялата
Коментари Харесай

КЗП започва кампания за проверки във връзка с новата учебна година

Нашето внимание обичайно е фокусирано върху най-малките консуматори през цялата година. Опитваме се, според от това какви интензивности предстоят, да насочим вниманието си върху тези продуктови групи артикули и услуги, които са относими към дадения интервал. Например, в края на предходната образователна година поставихме акцент върху стоките за деца, свързани със свободното време – колела, ролери, скейтборди, плажни дрехи. Сега напълно естествено идва време да завишим вниманието си към най-често закупуваните артикули преди началото на новата образователна година – дрехи, обувки, училищен принадлежности, раници, разнообразни комплекти и други Това заяви ръководителят на Комисията за отбрана на потребителите Димитър Маргаритов по БНР.

„ Безопасността е наложителното изискване. Имаме доста ясни критерии, по които правим инспекциите за това какви дрехи се популяризират на пазара. Те са свързани с настоящия на територията на целия Европейски съюз стандарт за сигурност, който вкарва редица условия, на които детските и облеклата за подрастващи би трябвало да дават отговор ”, съобщи Маргаритов. Той изясни, че в хода на инспекциите при подозрение за заплаха инспекторите взимат проби за изпитване в лаборатории, където да се откри дали даденият продукт подхожда на условията. В минали интервали контролният орган е забранявал продажбата на дрехи поради съществуването на по-дълги от допустимото връзки или на дребни детайли, които могат да доведат до задавяне на по-малките деца и даже до по-сериозни произшествия. Целта на Комисията обаче е да стопира такива артикули още на границата и те да не доближават до комерсиалната мрежа.

В рамките на акцията ще бъдат осъществявани и инспекции на търговци на обувки за деца в ученическа възраст. „ Едно от най-важните неща е обвързвано със самата материя, в тази ситуация – кожата. Важното е хората да бъдат осведомени за действителния състав на продукта. Има една специфичност – наложителни са пиктограмите, които съставляват с информация за това от каква материя е създадена всяка една от трите съществени елементи на обувката ”, изясни ръководителят на КЗП.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР