Нашето правителство ще продължи да предоставя ценна практическа подкрепа на

...
Нашето правителство ще продължи да предоставя ценна практическа подкрепа на
Коментари Харесай

Министър Тагарев: Правителството ще продължи да предоставя ценна практическа подкрепа на Украйна

" Нашето държавно управление ще продължи да дава скъпа практическа поддръжка на Украйна, до момента в който е належащо “. Това съобщи министърът на защитата Тодор Тагарев по време на съвещанието на Комисията НАТО-Украйна през днешния ден, 15 юни. По думите му НАТО би трябвало да отиде оттатък решенията от Букурещ и да насърчи връзки с Украйна на по-високо стратегическо равнище.

На съвещанието на Комисията НАТО-Украйна, което се организира в границите на срещата на министрите на защитата на страните-членки на Алианса в Брюксел, беше разисквана дълготрайната политическа и практическа поддръжка за Украйна и съдействието сред НАТО и Европейски Съюз в този развой. Тази тематика беше и във фокуса на полемиките по време на съвещанието на Контактната група за подкрепяне на защитата на Украйна. То беше домакинствано от министъра на защитата на Съединени американски щати. В него министър Тагарев взе участие дружно с началника на защитата адмирал Емил Ефтимов.

В първия ден от срещата на министрите на защитата на страните-членки на НАТО в Брюксел министър Тагарев подписа допълнение към Меморандума за съгласие за Многонационалната самодейност за депозиране на муниции. С подписването на документа страната ни се причисли към самодейността, в която към този момент членуват 20 страни.

Министър Тагарев организира къси срещи със секретаря по защитата на Съединени американски щати Лойд Остин и с министъра на защитата на Украйна Олексий Резников.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг поздрави министър Тагарев във връзка встъпването му в служба.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР