Нашето чудесно момче Антъни Иванов се класира на 8-мо място

...
Нашето чудесно момче Антъни Иванов се класира на 8-мо място
Коментари Харесай

Блестящият Антъни Иванов осми в света на 200 метра бътерфлай

Нашето отлично момче Антъни Иванов се класира на 8-мо място във финала на 200 метра бътерфлай на Световното в Унгария. Представянето на състезателя на плувен клуб " Сандански " е историческо. Той даде време от 1 минута 55 секунди и 98 стотни, написа Sporta.bg.

Титлата в дисциплината сграбчи южноафриканецът Чад льо Кло, който спря хронометрите на 1:53.33, втори остана любимецът на домакините Ласло Чех с 1:53.72. Бронзът пък е за японеца Дайя Сето с време от 1:54.21.

Роденият през 1999 година наш плувец бе единствения младеж във финала, а в коридорите до него личаха имената на митове в басейна.

Хубавото е, че Антъни е доста млад и бъдещето е пред него. В негово лице България има очаквания за Олимпиадата в Токио през 2020 година, а и за идващите шампионати на Стария континент и света.

Припомняме, че Антъни Иванов се класира за финала и по този начин 10 години по-късно още веднъж имахме представител в последната фаза на международно по плуване. Предишното такова състояние бе през далечната 1994-а година. Антъни счупи върха на страната ни на 200 метра бътерфлай (1:55.55 мин) и погледите освен на родните почитатели, а и на непознати експерти са ориентирани към него и предвещават ослепително бъдеще.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР