Нашата цел е в Плевен да бъде създаден климат, благоприятен

...
Нашата цел е в Плевен да бъде създаден климат, благоприятен
Коментари Харесай

Кметът на Плевен: Нашата цел е климат, благоприятен за бизнеса и привличане на нови инвеститори

„ Нашата цел е в Плевен да бъде основан климат, удобен както за сполучливото развиване на бизнеса, по този начин и за привличането на нови вложители. В тази връзка съм извънредно задоволен от новината, обвързвана с разширението на Стъкларския цех „ Рубин “. Ръководството на компанията си е сложило за цел да построи резистентен бизнес, а това в действителност значи използване на най-модерната технология. Ние, като Община, ще подкрепим всяко бизнес начинание, което основава по-добри условия за живот и приходи на плевенчани “, разяснява кметът на Плевен доктор Валентин Христов във връзка решението на Министерски съвет за нова, огромна инвестиция за Плевен, прикоято ще бъдат разкрити нови над 150 работни места.

Одобреният меморандум за съгласие е с „ Глас Контрибюшън “ ЕАД по отношение на разширението на Стъкларския цех „ Рубин “ в града.

Както Дарик осведоми, според проектавСтъкларския цех „ Рубин “ вПлевен ще бъде построена 300-тонна пещ, ще се модернизират складови площи с фокус върху новаторски артикули и процеси за повишение на ресурсната успеваемост и понижаване на въглеродните излъчвания.

Реализацията на инвестицията, която е в размер на над 100 млн. лева, ще сътвори повече от 150 нови работни места. Инвестиционната стратегия на компанията, обвързвана с модернизиране на производството в партньорство с водещи компании в стъкларската промишленост, е в четири съществени стадия.

В началото на 2023 година започва третият стадий на стойност 110 млн. лева и с него индустриалният потенциал ще се усилва с още 300 тона на ден.

Внедрената нова технология има за целнамаляване навредните излъчвания на въглероден двуокис, което е приоритет и в международен мащаб.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР