Нашата работа е съвместна. Без вас и ние няма да

...
Нашата работа е съвместна. Без вас и ние няма да
Коментари Харесай

Нинова пред протестиращите държавни служители: Няма да се откажем от битката да увеличим вашите заплати

„ Нашата работа е взаимна. Без вас и ние няма да можем. Днес ние би трябвало да поставим грижа за вас. В наше лице, бъдете сигурни, че ще го създадем. Но ви приканвам да не спирате, тъй като имаме потребност от поддръжка извън. “ Така се обърна водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, която, дружно с депутати от парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “, се срещна с протестиращите пред Народното събрание синдикати.
Днес пред постройката на българския законодателен орган стачкуват работещите в Национална агенция за приходите, Национален осигурителен институт, БНР, Държавна организация „ Архиви “ и културните институти, които упорстват за нарастване на техните приходи. Социалистите чуха и поддържаха справедливите претенции на митингите, проведени от КНСБ и КТ „ Подкрепа “. И показаха подготвеност по-късно денем да се срещнат с управленията на синдикатите, с цел да обсъдят предложенията им за държавния бюджет. 
„ Ние имаме обща борба за увеличение на минималната работна заплата, която изнесохме в предишния парламент. Заедно с вас успяхме да я създадем 50% от междинната заплата. Уви, през днешния ден сме разочаровани, тъй като нашето предложение това да стане в този момент и незабавно беше отхвърлено от ръководещото болшинство. Но няма да се откажем и сред първо и второ четене още веднъж ще внесем това нарастване. Както и предложение за увеличение на сумата, която да усили вашите работни заплати “,  безапелационна бе Нинова и увери протестиращите, че за Българска социалистическа партия обществената политика, приходите и благосъстоянието на хората постоянно са били и ще бъдат приоритет.
Тя обърна внимание, че без хората, излезли през днешния ден на митинг, страната няма да може да действа. „ Ако Национална агенция за приходите не съберат приходите в страната, няма да има пари за никаква политика. Ако Национален осигурителен институт не си свърши в точния момент работата, всички пенсионери ще страдат от това “, акцентира Корнелия Нинова.
И добави: „ Докато вие сте тук, на 40 градуса, пътували от цялата страна, вътре, в Народното събрание, се разпределят единствено постове – регулатори, пари, регионални шефове. Нито дума за това, което се случва тук. Има две паралелни Българии – едната тук и едната вътре “.
„ Не спирайте, и ние няма да спрем. Ще обсъдим вашите оферти, ще ги внесем сред първо и второ четене на бюджета и ще ги пазиме горещо от парламентарната естрада “, даде обещание водачът на Българска социалистическа партия.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР