Нашата позиция за машинното гласуване е константна - ние сме

...
Нашата позиция за машинното гласуване е константна - ние сме
Коментари Харесай

За и против машинното гласуване - Десислава Атанасова и Филип Попов

Нашата позиция за машинното гласоподаване е константна - ние сме " за " машинното гласоподаване. Тук става въпрос за правила. Не може във вторник да се внася законопроект, в петък да се разисква - това съобщи в " Още от деня " Филип Попов от Българска социалистическа партия във връзка неналичието на кворум в Народното събрание, където през днешния ден трябваше да бъде разисквано отпадането на машинното гласоподаване за идните локални избори.

Гост по тематиката беше и Десислава Атанасова от ГЕРБ.

Според Атанасова публичното разискване, за което от опозицията упорстват, е лекомислен аргумент за следващ път Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи да не се записват за пленарно съвещание. Във вторник ще има изключително парламентарно съвещание, удостовери тя.

Филип Попов добави, че от Българска социалистическа партия няма да напущат Народното събрание, ще участват в пленарната зала при гледането на други законопроекти. По думите му е имало задоволително време, в което да бъдат позволени пропуските при машинното гласоподаване.

Десислава Атанасова сподели, че от ГЕРБ оферират машинното гласоподаване да отпадне за локалните избори и парламентарните, а не напълно. Един глас с машина коства 58 лева, книжен глас коства 77 стотинки, аргументира се тя. Филип Попов опонира, че това се дължи на висока наемна цена. Ако се закупят и лицензират и се употребяват в 15-20-30 избори, цената на глас ще падне.
 Провал на съвещанието на Народното събрание за машинното гласоподаване Провал на съвещанието на Народното събрание за машинното гласоподаване
Провал на съвещанието на Народното събрание, на което депутатите трябваше да гласоподават на първо четене предлагането на ръководещите за анулация на машинното гл...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР