Нашата позиция винаги е била открита и тя получи европейска

...
Нашата позиция винаги е била открита и тя получи европейска
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Лъжа е, че е имало договорка за субсидията

Нашата позиция постоянно е била открита и тя получи европейска и интернационална поддръжка
„ Споделената от господин Карадайъ информация, че аз и министър председателят Борисов сме договаряли дотацията е неистина. Интересно ми е за какво Движение за права и свободи вършат това, откакто знаят, че нито съм се срещала, нито съм говорила по телефона, нито съм договаряла с господин Борисов такова нещо “. Това съобщи ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в Народното събрание. По думите й мотивацията за такова изказване е, от една страна, че това е опит Движение за права и свободи да прикрият към този момент известния и за децата факт, че те вземат участие в това ръководство и да трансферират някаква коалиция сред Българска социалистическа партия и ГЕРБ, с цел да замаскират своето присъединяване. „ Второ – на Движение за права и свободи им е комфортно статуквото – партиите да се финансират подмолно, с цел да може бизнес, лобита и мафията да диктуват политиката “, безапелационна беше тя.

„ Нашата позиция постоянно е била ясна и открита – един лев дотация за партиите е ликвидиране на опозицията, посягане върху плурализма и многопартийната система в България “, напомни Нинова. Тя подчертава още, че отварянето на безотговорно финансиране от бизнеса е интервенция на стопански ползи и лобита в политиката.

„ Ние поканихме всички партии на публични диалози преди да стартира процедурата по Бюджета, с цел да намерим рационално решение “, напомни още ръководителят на левицата и посочи, че 11 лв. е висок размер на дотацията и от левицата са търсили понижаване и общо решение, който да подсигурява, че ще се работи умерено и ще бъде затворена вратата бизнесът да диктува политиката. „ Не получихме схващане – внесохме си сами предлагането, което ще гласуваме през днешния ден. Поискахме интернационална експертиза и поддръжка

през европейски и интернационалните институции. Имаме писмо от ОССЕ, в което се осъждат последните промени в Изборния кодекс, осъжда се финансирането от компании “, акцентира Нинова. Тя добави, че в писмото има рекомендации да се анулират промените в законодателството напълно.

„ Нашата позиция е открита и кардинална – рационално държавно финансиране на партиите, тъй че да се подсигурява многопартийност, плурализъм, естествена действие на демокрацията “, заключи Нинова.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР