Нашата планета се задъхва“ все повече от трупащите се планини

...
Нашата планета се задъхва“ все повече от трупащите се планини
Коментари Харесай

В район “Западен“ организират Предколедната Рециклиада


Нашата планета се „ задъхва “ от ден на ден от трупащите се планини от боклуци, а скъпите запаси, от които се нуждае международната стопанска система, понижават с бързи темпове.

Отдавна екологичният метод на мислене се трансформира в метод на живот, тъй като всеки, който съблюдава правилата на 3Rs – намали, използвай още веднъж и рециклирай, дава своя принос за една по-чиста планета.

Остават три дни до началото до  ПРЕДКОЛЕДНАТА РЕЦИКЛИАДА , проведена от регион „ Западен ” в партньорство с „ Булекопак “ Инициативата цели да ангажира вниманието на деца, възпитаници и възрастни към тематиката за преработването, и по-специално към оползотворяването на хартията и картона. Тя ще се организира на 14 декември 2023 г. (четвъртък) на паркинга на парк „ Ружа “ от 10,30 до 17,00 часа.

Защо е належащо да събираме разделно отпадъците ?

Ако хартията и картонът попаднат в контейнера за разбъркан боклук, те губят своите качества и не могат да се рециклират. Проблемът с безогледното изсичане на гори придобива все по-големи размери и всички ние към този момент изпитваме отрицателния резултат от климатичните промени.

Регламент

Всеки, който съобщи разделно събрани хартия и картон (не по-малко от 1 кг.), ще получи подарък бутилка за многократна приложимост или текстилна чанта. Те ще се раздават до привършване на количествата.

„ Зелен Западен “

„ Предколедната Рециклиада “ е първото от поредицата от събития с екологична устременост, които ще се случат на територията на регион „ Западен “. Екипът ни се стреми да промени настройките у жителите и да ги убеди, че си коства да бъдат по-отговорни към заобикалящата ги среда. Освен изяви, ще организираме и осведомителни акции с любопитни обстоятелства и истории.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР