Нашата коалиция не прави уговорки на тъмно. Стоим твърдо зад

...
Нашата коалиция не прави уговорки на тъмно. Стоим твърдо зад
Коментари Харесай

Андрей Гюров разкри дали би се оттеглил като кандидат за управител на БНБ

Нашата коалиция не прави ангажименти на мрачно. Стоим твърдо зад това, че РСМ би трябвало да извършва уговорките си. Работим, с цел да имаме най-хубавото решение за България. Това съобщи ръководителят на парламентарната група на Политическа партия в ефира на Нова телевизия Андрей Гюров.

На въпрос дали не стават прекалено много алените линии и дали няма да вървим скоро на избори, той съобщи, че се вижда ясно, че има струпване на рецесии. " Има въпроси, които се появяват всекидневно и трябват да бъдат прегледани точно и да се вземе виновното държавническо решение. Трябва да търсим това, което ни събира, с цел да не остава страната в този сложен интервал без ръководство. Успяваме да го намерим  до момента в обединението ", счита той.

За Българска народна банка той съобщи, че не търсят позиция за човек, а най-подходящата кандидатура за даден пост. 

Попитан дали е правилно, че на Коалиционния съвет Кирил Петков е предложил отдръпването и на кандидатурата на Каримански и на неговата, той съобщи, че не е участвал и не знае. " Харесвам спортът и конкуренцията и не виждам за какво би трябвало да отдръпвам кандидатурата си. Не виждам това като реален вид. Демократична България също взеха решение да поддържат моята кандидатура, би трябвало да печеля поддръжката на обединението. Все още не знам по какъв начин ще гласоподават от Българска социалистическа партия, нямаме и съответни сигнали и от опозицията ", сподели още той.

Вероятно идната седмица в сряда или четвъртък ще се гласоподава кандидатурата за Българска народна банка, сподели той.

По думите му би трябвало да се модернизира банковия бранш.

Трябва да има една съгласуваност сред базата данни на Българска народна банка, на финансовото разузнаване и на Национална агенция за приходите. Българска народна банка би трябвало да защищава българските банкови институции от санкции поради неспазването на европейските правила, съобщи още Гюров.

Що се отнася до изпращането на военна помощ на Украйна, той съобщи, че това се преглежда сега. " Изпратили сме каски и бронежилетки, а това е един добър старт за помощта към Зеленски. Това е първа стъпка в вярната посока, каските и бронежилетките служат за отбраната ", посочи още той.

Планът за възобновяване към този момент е утвърден. Вече приказваме за един интервал за основаване на устойчива среда за развиване на българската стопанска система. Не би трябвало да изчакваме преводите по проекта, а да стартираме към този момент плановете по него, изясни Гюров.

 

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР