Нашата изходна точка е, че във войната не може да

...
Нашата изходна точка е, че във войната не може да
Коментари Харесай

Турция: Войната не може да има победител, ще продължим усилията си за мир в Украйна

" Нашата изходна точка е, че във войната не може да има спечелили. Не сме се отказвали от напъните си за спокойно разрешаване на спора в Украйна и имаме желание да продължим посредническите си старания в тази тенденция ", сподели Фидан.

Той съобщи още, че възобновяването на зърнената договорка е значимо за обезпечаването на продоволствената сигурност.

" Нашата работа (в рамките на възобновяването на зърнената сделка) ще продължи. Това съглашение е извънредно значимо както за международната продоволствена сигурност, по този начин и за стабилността и мира в Черноморския район ", счита Фидан.

Освен това турският външен министър благодари на Русия за помощта, оказана за превъзмогването на следствията от земетресенията и горските пожари през тази година. " Благодаря на съветските другари за проявената взаимност и оказаната помощ след земетресенията и за изпращането на два противопожарни самолета за битка с горските пожари ", сподели Фидан на конференцията с Лавров.

Той добави, че " връзките сред Турция и Русия имат отдавнашни корени и история " и че двете страни са " едни от страните от района, които най-добре се познават една друга ".

Фидан заяви, че на следващия ден има планувана среща с съветския министър на защитата Сергей Шойгу.

Главна тематика на днешния диалог на Фидан и Лавров беше зърнената договорка, обстановката в Украйна, двустранните връзки, ситуацията в Сирия и в Южен Кавказ.

Двамата външни министри означиха, че диалогът им
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР