Нашата държава има много малка скорост на нарастване на новите

...
Нашата държава има много малка скорост на нарастване на новите
Коментари Харесай

Пулмологът Симидчиев каза дали груповият имунитет и топлото време ще убият COVID-19

Нашата страна има доста дребна скорост на повишаване на новите случаи и ниска смъртност. Най-добрата тактика за справяне на пандемията е тази на "чука и танца ", разяснява пред Българска национална телевизия пулмологът доктор Александър Симидчиев.

„ Чукът стопира бързото разгръщане на пандемията, а по-късно следва танцът, в който специалистите танцуват с вируса. Ние, специалистите, от дълго време танцуваме с вируса. Въпросът е да има стратегия”, уточни той.

„ Здравеопазването е доста комплицирана система. Тя има 3 съставния елемент. Още от в този момент би трябвало да мислим и за другите компоненти”, акцентира Симидчиев.

„ Груповият имунитет е метод пандемия да загасне. Той не може да е способ, по който реализираме загасването. При други пандемии публичният имунитет е нещо, което се получава. Може да бъде направено от здравната система, когато имаме ваксина”, добави пулмологът.

По думите му, в случай че груповият имунитет се получи взривно, то е за сметка на доста други неща.

„ При този вирус избрани групи от популацията, изключително чувствителни, страдат доста и умират ", сподели пулмологът.

„ Познаваме този вирус от 4 месеца, не знаем по какъв начин тъкмо работи. Взаимодействието вирус-популация зависи доста и от държанието на хората”, разясни експертът.

Що се отнася до успеваемостта на въведените от страната ограничавания, доктор Симидчиев съобщи, че успеваемостта на мярката не е на равнище въвеждане, а на равнище осъществяване: „ Важното са поведенческите характеристики”.

„ Не можем да кажем дали температурите и влажността през летния интервал ще повлияят на вируса”, сподели още той.

По думите му, сега се работи по ваксина против вируса. Първите претенденти в тази област ще ги има в границите на година. Това, че нещо наподобява добре първоначално, не значи, че ще е дейно най-после.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР