Населението на САЩ през 2021 г. е нараснало с най-ниския

...
Населението на САЩ през 2021 г. е нараснало с най-ниския
Коментари Харесай

Американското население се увеличава с най-ниския темп в историята си

Населението на Съединени американски щати през 2021 година е повишено с най-ниския ритъм, регистриран в историята на страната, като пандемията от COVID-19 е ускорила трайната наклонност за раждане на по-малко деца и за повече смъртни случаи, съобщи Асошиейтед прес.

По данни на Бюрото за броене на популацията сред юли 2020 година и юли 2021 година жителите на Съединени американски щати са станали с 392 665 повече, а това прави нарастване от едвам 0,1%. Така популацията на страната понастоящем наброява към 331,8 милиона души, осведоми Българска телеграфна агенция “

В Съединени американски щати се следи едва нарастване на популацията от години, само че пандемията ускори доста тази наклонност. През миналата година, за първи път от 1937 година, популацията е повишено с по-малко от 1 милион души.

Очаквах едва нарастване, само че не и толкоз едва, сподели Уилям Фрей, старши помощник в института „ Брукингс “. " Това демонстрира, че пандемията е имала голямо влияние върху нас във всевъзможни връзки, а в този момент и в демографско ", означи той.

„ Нарастването на популацията се забавя от години заради спада в раждаемостта и намаляването на интернационалните миграции, до момента в който смъртността се усилва заради застаряването на популацията “, споделя демографът в Бюрото за броене Кристи Уайлдър, представена от Франс прес. Под въздействието на пандемията тази композиция докара до най-бавния растеж в историята на страната, добавя тя.

Друга последица от пандемията е, че някои щати, основно на запад, се снабдиха с още поданици, до момента в който урбанизираните, в Североизтока, изгубиха поданици. Тексас записва, в безспорна стойност, най-значително нарастване (1,1%), основно с помощта на 170 000 души, пристигнали от различен щат и избрали да се открият там. Айдахо е привлякъл близо 49 000 нови поданици, пристигнали от различен щат, и по този начин записва най-сериозния растежа на популацията си - 2,9%.

Населението на щата Ню Йорк, за сметка на това, е намаляло под 20 милиона (с 1,6%). Над 352 000 души са избрали да го изоставен и да се реалокират в различен щат. Федералната столица Вашингтон е отчела най-големия спад на популацията си в проценти (2,9%).
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР