Населението на Съединените щати се е увеличило през 2022 г.,

...
Населението на Съединените щати се е увеличило през 2022 г.,
Коментари Харесай

Населението на САЩ се е увеличило през 2022 година, благодарение на миграцията

Населението на Съединените щати се е нараснало през 2022 година, с помощта на чистата интернационална имиграция. Растежът стартира да се възвръща от забавянето, провокирано от пандемията COVID-19, заяви Бюрото за броене на популацията на Съединени американски щати в четвъртък, предава Reuters .

Населението на страната се усили с 0,4% тази година до 333,3 милиона, откакто съвсем стагнира на 0,1% през 2021 година, когато коронавирусът изостри наклонността на по-слаб напредък през предходните години.

През 2021 година за първи път от 1937 година насам популацията на Съединени американски щати е повишено с по-малко от един милион души, отразявайки най-ниския напредък най-малко от 1900 година, когато Бюрото за броене на популацията стартира да прави годишни оценки на популацията.

Нетната интернационална миграция - броят на хората, които влизат и излизат от страната - добави към 1,01 милиона души сред 2021 година и 2022 година и беше главният мотор на растежа, се споделя в изказване на Бюрото за броене на популацията в четвъртък. Това се съпоставя с чистата миграция от над 376 000 през миналата година, което алармира за евентуално връщане към равнищата отпреди пандемията.

Флорида беше най-бързо растящият щат през 2022 година с нарастване на популацията от 1,9% до към 22,2 милиона, демонстрират данните на Бюрото за броене на популацията.

" Въпреки че Флорида постоянно е измежду най-привлекателните щати, това беше първият път от 1957 година, когато Флорида е щатът с най-голямо процентно нарастване на популацията “, споделя Кристи Уайлдър, демограф в отдела за популацията в Бюрото за броене на популацията.

Осемнадесет щата претърпяха спад на популацията през 2022 година спрямо 15 и окръг Колумбия миналата година.

Калифорния и Илинойс имаха шестцифрено понижение на непрекъснатото население. Намаляването на популацията и в двата щата отразява чистата миграция към други щати.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР