Населението на нашата планета непрекъснато се увеличава и ООН прогнозира,

...
Населението на нашата планета непрекъснато се увеличава и ООН прогнозира,
Коментари Харесай

Има ли заговор за намаляване на световното население?

Населението на нашата планета непрестанно се усилва и Организация на обединените нации предвижда, че след към месец то ще доближи 8 милиарда души. В същото време, обаче, темпът, с който нараства броят на хората, е паднал под 1% за пръв път от 1950 година Тази статистика стои в основата на редица тайни теории, които гласят, че съществува скришен скрит план, целящ намаляването на международното население. Въпреки неналичието на каквито и да е доказателства в тяхна поддръжка, те не престават да се радват на забележителна известност, написа vesti.bg.

„ Брашнената война “

Съвременните историци считат, че първата тайна доктрина за съществуването на проект за понижаване на популацията се появила във Франция през XVIII век. Комбинацията от неподходящи климатични условия и поредност от неприятни реколти довела до внезапно повишаване на зърното и дефицит на храна в доста региони на страната. Това довело до експлоадирането на протести, останали в историята с името „ Брашнената война “. Голяма част от участниците в размириците считали, че съществува скрит план, задачата на който е хиляди французи да умрат от апетит. Зад въпросния проект, считали бунтовниците, стоели представители на аристокрацията и секрети общества, в които членували някои от най-влиятелните и богати поданици на страната. Експертите означават, че „ Брашнената война “ е един от повратните моменти, довели до експлоадирането на Френската гражданска война.

Глобалното стопляне

Климатичните промени стоят в основата на редица тайни теории. Една от тях гласи, че световното стопляне надалеч не е толкоз сериозен проблем, колкото настояват учените. Нейните поддръжници считат, че апелите да се понижат въглеродните излъчвания в действителност са част от скришен проект, който има за цел да нанесе тежки вреди на световната стопанска система. Това на собствен ред ще докара до всеобщ апетит и гибелта на най-малко три милиарда души, което пък ще улесни установяването на така наречен Нов международен ред. Експертите са единомислещи, че теорията е неуместна и не е подкрепена от никакви научни данни. Нещо повече – последователите ѝ не помнят обстоятелството, че броят на хората, починали вследствие на климатичните промени, нараства непрестанно.

Пандемиите

Пандемията от COVID-19, която избухна при започване на 2020 година, лиши живота на над 6,5 млн. души и се трансформира в голямо предизвикателство за цялото човечество. По тази причина не е по никакъв начин изненадващо, че рецесията стана мотив за появяването на всевъзможни тайни теории. Според една от тях COVID-19 съставлява опит на световния хайлайф да понижи популацията на планетата. В нея, несъмнено, са забъркани и известни персони като Бил Гейтс и Джордж Сорос. Истината е, че сходни събития не са нещо извънредно. През вековете пандемии нееднократно ставали причина за гибелта на голям брой хора. Пример в това отношение е Испанският грип. Според някои откриватели, от него умряли към 100 млн. души в интервала 1918 – 1920 година Тогава също се появили изказвания, че заболяването е част от скрит план за намаляването на международното население.

Посетители от космоса

Всеки един лист с тайни теории не би бил цялостен, в случай че в него не участва най-малко едно изказване, обвързвано със съществуването на извънземен живот. Някои хора считат, че има секрети общества, които са в непрекъснат контакт с представители на непознати цивилизации. Те оказват помощ на въпросните същества, които желаят да колонизират планетата ни. За да реализират задачата си по-лесно, извънземните се пробват да понижат световното население. Хората, които им сътрудничат, на собствен ред чакат да бъдат наградени, когато бъде открит Новият международен ред. Според някои теории, посетителите от космоса се пробвали да изпълнят проекта си благодарение на нацистите по време на Втората международна война, предоставяйки на Адолф Хитлер част от своите технологии. Крахът на Германия, обаче, осуетил техните планове. Всичко това звучи като сюжет на някои научнофантастичен разказ, само че в полза на истината изненадващо доста хора имат вяра в тези налудничави теории.

Хомосексуализмът

От дълги години тематиката за правата на хората с хомосексуална ориентировка е обект на разпалени диспути по целия свят. Освен това, с нея са свързани и някои в действителност неуместни тайни теории. Една от тях гласи, че съществува световен скрит план, който цели да накара колкото се може повече хора да стартират да се възхищават и подражават на представителите на ЛГБТ общността и техния метод на живот. По този метод, считат поддръжниците ѝ, раждаемостта ще спадне фрапантно, защото все по-малко хора ще желаят да имат връзка с представители на противоположния пол. Някои даже прибавят, че феминизмът има същата цел. Всичко това не е нещо ново. През вековете хомосексуалистите неведнъж били заклеймявани като дегенерати и упреквани, че с държанието си желаят да разрушат обичайните фамилии.

Изчезват ли белите хора?

Някои фенове на тайните теории считат, че съществува скрит план за заличаването на всички хора с бял цвят на кожата. Зад въпросния проект, наименуван „ бял геноцид “, стоят секрети организации (някои намерено упрекват евреите), които предизвикват както експлоадирането на военни спорове, по този начин и неща като абортите, сключването на смесени бракове и приемането на повече имигранти в Европа и Северна Америка. Никак не е изненадващо, че въпросните изказвания са изключително известни измежду хората, симпатизиращи на крайнодесни и расистки организации. Те се появяват за пръв път през 90-те години на предишния век, като за разпространяването им в Съединени американски щати способства Дейвид Идън Лейн – изтъкнат неонацист и член на терористичната формация „ Ордена “. Показателен е фактът, че сходни теории били популяризирани от нацистката агитация в годините преди експлоадирането на Втората международна война.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР