Насър Абу Кута губи 19 членове на семейството си за

...
Насър Абу Кута губи 19 членове на семейството си за
Коментари Харесай

Израелски въздушен удар убива 19 членове на едно и също семейство в бежански лагер в южната част на Газа

Насър Абу Кута губи 19 членове на фамилията си за момент, когато израелски въздушен удар се взривява домът му в препълнен бежански лагер в южната част на Ивицата Газа

От ISSAM ADWAN Associated Press, 8 октомври 2023 година, 17:45

RAFAH, Ивицата Газа -- Евакуацията предизвестието пристигна малко след свечеряване. Израелските военни са стреляли на малко разстояние от вкъщи на Насър Абу Кута в южната част на линията Газа, защитна мярка, предопределена да разреши на хората да се изтеглят преди въздушни удари.

57-годишният Абу Кута смяташе, че той и разширеното му семейство ще бъдат в сигурност на стотина метра (ярда) от къщата, която е била предизвестена за идната стачка. Той се сгуши с роднините си на приземния етаж на четириетажната си постройка, подготвяйки се за удар в региона.

Но къщата на съседа на Абу Кута в никакъв случай не е била удари. В един момент детонация раздра личния му дом, унищожавайки 19 членове на фамилията му, в това число брачната половинка и братовчедите му, сподели той. Въздушният удар също по този начин умъртви петима негови съседи, които стояха на открито в претъпкания бежански лагер, неразбория от здания и улички.

Въздушният удар в Рафа, a южен град на границата с Египет, пристигна, когато израелските сили ускориха бомбардировките си против цели в линията Газа след огромна, многофронтова офанзива от бойци на Хамас в събота, която умъртви над 700 души в Израел до неделя вечерта. Хамас също взе десетки израелци за заложници и изстреля хиляди ракети към израелските обитаеми центрове, макар че множеството бяха прихванати от отбранителната система на страната Железен купол.

Досега талази от въздушни удари са умъртвили над 400 палестинци, в това число десетки дами и деца, оповестиха здравни чиновници в неделя. Изглежда, че има няколко сходни смъртоносни въздушни удара против пренаселени жилищни здания.

Израелската войска сподели късно в събота, че е блъснала разнообразни офиси на Хамас и командни центрове в многоетажни здания.

Но Абу Кута не схваща за какво Израел удари къщата му. В постройката му не е имало бойци, настоя той, а фамилията му не е било предизвестено. Те нямаше да останат в къщата си, в случай че бяха, добави неговият родственик Халид.

„ Това е сигурна къща, с деца и дами “, Абу Кута, към момента шокиран, сподели, до момента в който си спомняше нещастието с фрагменти от елементи.

„ Прахът затрупа къщата. Имаше писъци “, сподели той. „ Нямаше стени. Всичко беше намерено. ”

Израелската войска не отговори незабавно на искане за коментар по отношение на удара по дома на Абу Кута.

Армията споделя, че организира прецизни удари, ориентирани против командири на бойци или обекти на интервенции и че не е ориентирана към цивилни. Той също по този начин показва практиката на своите съперници да внедряват бойци в цивилни региони в бедния крайбрежен анклав с 2,3 милиона души, който е под тежка сухопътна, въздушна и морска обсада от Израел и Египет.

Но правозащитни групи по-рано споделиха, че моделът на смъртоносни офанзиви на Израел против жилищни домове демонстрира неуважение на живота на палестинските цивилни и твърдяха, че те могат да се равняват на военни закононарушения.

В минали войни и кръгове от борби сред Израел и бойците на Хамас обособени израелски въздушни удари са умъртвили огромен брой цивилни - да вземем за пример 22-ма членове на едно и също семейство в един удар в кървава война от 2021 година

Абу Кута беше обзет от тъга в неделя, до момента в който се приготвяше за бързината от погребения дружно с още две дузини оживели родственици, в това число ранени деца и внуци. Много трупове, извадени отдолу под руините, са овъглени и обезобразени, сподели той.

Докато той съумя да разпознава телата на 14 членове на фамилията, телата на минимум четири деца останаха в моргата, неузнаваеми. Едно тяло липсваше.

„ Може би на следващия ден ще ги сложим в един гроб “, сподели той. „ Нека почиват в мир. “

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР