НАСА твърди, че до 2030 г. ще бъде възможно хората

...
НАСА твърди, че до 2030 г. ще бъде възможно хората
Коментари Харесай

НАСА планира да насели хора на Луната още до 2030 година

НАСА твърди, че до 2030 година ще бъде допустимо хората да живеят и работят на Луната. Но преди този момент астронавти и учени ще работят интензивно в космоса, с цел да подкрепят задачата.

" Ще изпращаме хора на повърхността и те ще живеят на тази повърхнина и ще се занимават с просвета ", споделя Хауърд Ху, който управлява програмата за лунния галактически транспортен съд " Орион " на организацията.

Разработвайки бъдещите галактически експедиции, Ху сподели, че през това десетилетие НАСА ще насели хора на Луната за избран интервал от време. " Те ще разполагат с хабитати и роувъри на терен ", добави той. Ху също по този начин дефинира изстрелването на 16 ноември на ракетата " Артемида ", която носи " Орион ", като исторически ден за човешките галактически полети. Орион се намира на към 134 000 км от Луната. Ракетата с височина 100 метра бе изстреляна от галактическия център " Кенеди " като част от задачата на НАСА спътника да премине около Луната. На върха беше галактическият транспортен съд " Орион ", който няма екипаж, само че е оборудван с три изцяло облечени манекена. Те са програмирани да записват напрежението и напрежението на задачата " Артемида ", оповестява „ The Guardian “.

Когато " Артемида I " най-сетне бе изстреляна, Ху разказа момента като необикновено чувство, сходно на сън. " Това е първата стъпка, която вършим към дълготрайно проучване на дълбокия космос, освен за Съединените щати, само че и за света ", сподели той пред Би Би Си. Той добави, че това е исторически ден за всички, които обичат Луната, човешките галактически полети и проучването на дълбокия космос.

Космическият уред ще прелети на 60 благи от Луната и ще продължи на още 40 000 благи, преди да се обърне назад и да се спусне в Тихия океан на 11 декември. По време на 25-дневната задача той ще измине 1,3 благи, което е най-далечното галактическо разстояние, минал земен уред до момента. След като навлезе още веднъж в земната атмосфера, той ще се движи със скорост 25 000 км/ч, което ще докара до повишение на температурата на топлинния му щит до 5 000 градуса по Фаренхайт.

Очаква се галактическият транспортен съд да се спусне край крайбрежията на Сан Диего. В диалог с " Джерусалем пост " ръководителят на задачата " Артемида " на НАСА Майкъл Сарафин съобщи, че плануваният път към Луната ще бъде стрес тест за галактическия транспортен съд, защото той е предопределен за по-дълги задачи от досегашните опити с хора. Той ще бъде в положение да транспортира и поддържа екипажа в космоса, да издържи на скоростта на връщане по време на повторното нахлуване от дълбокия космос и безвредно да прекъсне задачата при положение на изключителни обстановки.

Ако задачата е сполучлива, тя ще проправи пътя за полети на " Артемида II " и " Артемида III ", които ще изпратят хора към и до Луната и назад. Последната ще върне хора на повърхността на Луната за първи път след " Аполо 17 " през декември 1972 година Тази задача ще води първата жена на Луната, а следващо посещаване ще води първия цветнокож човек на лунната повърхнина.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР