НАСА се готви да изстреля на 4 август космическия апарат

...
НАСА се готви да изстреля на 4 август космическия апарат
Коментари Харесай

НАСА изстрелва сонда, която да изследва Слънцето

НАСА се готви да изстреля на 4 август галактическия уред " Паркър ", който ще проникне в короната на Слънцето, с цел да наблюдава по какъв начин се движат силата и топлината в нея, заяви в. " Индипендънт ".

Сондата " Паркър " ще изследва излизащите от звездата ни потоци частици, известни като безоблачен вятър, съобщи Българска телеграфна агенция. Те се форсират точно в короната и по този начин се популяризират в цялата Слънчева система. Тези процеси са с огромно влияние върху Земята, само че към момента не са задоволително изучени.

Автоматичният галактически уред ще се приближи до звездата повече от всички досегашни задачи. Затова за него споделят, че ще " допре " Слънцето. Той ще бъде подложен на извънредно висока температура.

Температурата в слънчевата корона доближава 1370 градуса Целзий, до момента в който нормалната температура в открит космос е минус 270 градуса Целзий, посочи ТАСС. Сондата ще премине на към 6,4 милиона километра от повърхността на Слънцето, което е 7 пъти по-близо от апарата " Хелиос 2 " през 1972 година Станцията ще се окаже по-близо до звездата ни и от планетата Меркурий.

Мисията е планувана за седем години. Очаква се сондата да се приближи до Слънцето 20 пъти на оптимално разстояние. За отбрана от високата температура, тя ще бъде обгърната със особено композитно покритие с дебелина 11,43 см.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР