НАСА обяви, че иска да изследва предмет, за който жител

...
НАСА обяви, че иска да изследва предмет, за който жител
Коментари Харесай

Боклук, изхвърлен от МКС в Космоса може да е паднал върху къща на семейство във Флорида

НАСА разгласи, че желае да изследва предмет, за който гражданин на Флорида твърди, че е паднал върху къщата му и може да е от изхвърлени боклуци от Международната галактическа станция (МКС), заяви Агенция Франс Прес.

Обектът ще бъде проучен в Космическия център " Кенеди " във Флорида, с цел да бъде избран неговия генезис.



Макар и да тежи по-малко от кг , той пробива покрива на къща на гражданин на Нейпълс, Флорида, на 8 март. Човекът - Алехандро Отеро, е разгласил фотоси в " Екс " на полуцилиндричен сив обект и дупка в пода. Той е " пробил покрива и два етажа ", написа Отеро в обществената мрежа.

 
Hello. Looks like one of those pieces missed Ft Myers and landed in my house in Naples.
Tore through the roof and went thru 2 floors. Almost his my son.
Can you please assist with getting NASA to connect with me? I’ve left messages and emails without a response.
— Alejandro Otero (@Alejandro0tero)
За 8 март беше планувано повторното нахлуване в атмосферата на един необикновен галактически пакет. През 2021 година НАСА освобождава палет със остарели батерии на МКС. Те последователно са падали неконтролирано към Земята.

През март т.г. НАСА разгласи, че е направила изчерпателен разбор и е открила, че палетът " безвредно ще навлезе още веднъж в атмосферата ".



Според астрофизика Джонатан Макдауъл времето, посочено от Отеро, както и мястото на случая, фактически биха могли да подхождат на парче от този товар, като се имат поради оповестените координати на траекторията.

Подобни произшествия са се случвали и в предишното. През 2022 година австралийските управляващи потвърдиха, че парче овъглен галактически отпадък, паднало в овчарник, е пристигнало от галактически транспортен съд на " Спейс Екс ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР