НАСА напредва с плановете си да инсталира ядрен реактор на

...
НАСА напредва с плановете си да инсталира ядрен реактор на
Коментари Харесай

Ядрен реактор за захранване на „евентуална човешка колония“ на Луната една крачка по-близо до реалността след последния ход на НАСА

НАСА напредва с проектите си да конфигурира нуклеарен реактор на Луната, с цел да поддържа „ възможна човешка колония “ и мощ лунни бази за своята стратегия Артемида.

Космическата организация удължава три контракта на стойност 5 милиона $, предоставени през 2022 година, за създаване на дребен, генериращ електричество нуклеарен реактор за разделяне, оповестиха чиновници в прессъобщение от 31 януари.

NASA възнамерява да изиска дизайна на финален реактор през 2025 година, който се надява да бъде подготвен за едногодишна проява при започване на 2030 година, последван от девет оперативни години, когато може да обезпечи електричество за „ дълготрайно човешко наличие ” на Луната.

Ако това върви добре, реакторът може да бъде обновен за евентуална приложимост на Марс, където НАСА се надява да изпрати астронавти през идващото десетилетие, споделят учени.

Технологията е нужна заради рестриктивните мерки на слънчевата сила върху небесното тяло, което има нощи, еквивалентни на 14,5 дни на...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР