NASA имат амбициозни планове да изпратят още по-усъвършенствани апарати на

...
NASA имат амбициозни планове да изпратят още по-усъвършенствани апарати на
Коментари Харесай

NASA показа нещо невероятно

NASA имат амбициозни проекти да изпратят още по-усъвършенствани апарати на повърхността на "червената планета ". Следващата задача е планувана за другата година и ще би трябвало да качи на Марс нова генерация галактически ровъри.

Представители на организацията в този момент за първи път демонстрираха по какъв начин ще наподобява галактическия уред, който ще качи машините и другото съоръжение на планетата през 2020г. Актуализираният ровър ще е оборудван с още по-прецизни принадлежности, с които да изследват повърхността на Марс.

Съоръжението ще бъде усъвършенствано да работи на цялостни обороти в продължение на най-малко една марсианска година, която се равнява на 687 дни. Основен приоритет за апаратите от Mars 2020 задачата ще бъдат скалите и почвите на "червената " планета.

Новият ровър ще бъде оборудван с усъвършенствани принадлежности, които освен могат да пробиват тези повърхности, само че и да проучват самите проби. Плановете на NASA не плануват връщането им на Земята, само че ще тестват съоръжение, което може да разреши това да се случи при последващи задачи.



Учените се похвалиха, че в този момент за първи път са сглобили галактическия уред, който ще извърши задачата. Тестовете им включват имитация на ровъра с величина на автомобил.

По този метод NASA ревизират действителните размери на машината, която към момента не е конструирана. Във вътрешността на галактическия уред има специфични покрития, които ще защищават ровъра от възможни недостатъци по време на полета. Изстрелването в Космоса е планувано за юли 2020г., а единствено седем месеца по-късно по проект би трябвало да кацне в региона на Jezero Crater на Марс.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР