НАСА и видео платформата Stream обявиха, че ще пуснат стрийминг

...
НАСА и видео платформата Stream обявиха, че ще пуснат стрийминг
Коментари Харесай

НАСА и видео платформата Stream ще излъчват на живо пълното слънчево затъмнение на 21 август

НАСА и видео платформата Stream оповестиха, че ще пуснат стрийминг онлайн на цялостното слънчево затъмнение, което ще може да се следи това лято, на 21 август. Нещо повече, гледката ще бъде снимана от височина 30 километра (100 хиляди фута) над земната повърхнина.

Това ще стане благодарение на система повече от 50 височинни балони с прикрепени към тях камери .

От Stream предвиждат, че видеото ще бъде гледано даже от повече хора от тези, които следиха кацането на ровъра Кюриозити на Марс през 2012: тогава имаше повече от 100 милиона гледания на всички платформи.

НАСА ще добавя картината от балоните с изображения от своите галактически слънчеви обсерватории и няколко телескопа на земята.

За първи път цялостно слънчево затъмнение ще бъде излъчено от такава огромна височина, макар че предходната година 163 -та пасажери на Alaska Airlines имаха шанса да видят слънчево затъмнение от борда на самолета на 11 хиляди метра височина.

Все отново за първи път ще бъде препоръчан видеострийминг с невиждана панорама на най-широка публика. Балоните отстраняват риска от неприятно време в същия ден – ще бъдат ситуирани на разнообразни места, високо над всевъзможни облаци, които могат да скапват гледката.

Пълно слънчево затъмнение се следи, когато Луната и Слънцето застанат в една линия на небето, тъй че Луната блокира изцяло слънчевата светлина, потапяйки определа зона на Земята в мрачевина. За първи път от 99 години цялостно слънчево затъмнение ще бъде толкоз очевидно в Северна Америка (САЩ) както на източния, по този начин и на западния бряг.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР